Строителна скална механика, Някои аспекти на строителството в скали, Георги Илов

Обявата е публикувана/обновена на 17 Февруари в 21:36 ч.,
Цена:
16,50 лв. 16.5BGN
Състояние: Използвано Доставка: За сметка на купувача гр. София, Център
Свободно време Музика, Филми и Книги Книги
Строителна скална механика - Георги Илов


Категория:
Книги с автограф
Издателство:
УАСГ-Геотехника
Година:
2004
Cтраници:
285
Забележка:
С посвещение от автора.
Налични бройки:
1
Език:
Български
Град на издаване:
София
Корици:
меки
Размери:
 145/210/0 мм
Ключови думи:
 строителна, скална,

механика
Дисциплината изучава свойствата на скалните масиви - разглеждани като дискретна механична среда в която равнините на дискретизация се представляват от скални пукнатини. Изучават се инженерните методи за оценка на устойчивостта на скални масиви и скални откоси, за тяхното укрепване и стабилизиране. Основни са въпросите за определяне на изчислителното натоварване на скална основа и за нейната носеща способност във връзка с изпълнението на фундаменти в скали.


В книгата се разглеждат основно въпроси, отнасящи се до проучването и проектирането на скални откоси и на фундирането в скали. Едновременно с това са изложени някои научно-приложни разработки на автора от последните 20 год.


Книгата съдържа осем глави, които тематично покриват изискванията на учебната програма по дисциплината Строителна скална механика в специалността ТС на УАСГ. По тази причина част от изложеното в книгата може да се ползва и от студенти за тяхното обучение.


Благодаря на рецензентите проф. почетен дтн инж. Г. Стефанов и на проф. дтн инж. Т. Етимов, както и на гл.ас. инж.-геолог Кольо Филипов за съветите и помощта, която ми оказаха при създаването на тази книга.


Благодаря на проф. Косев.

.


(Покажи цялото описание)