7 съвета за успешна обява


Здравейте приятели! Казвам се Калина.

Да минем направо на въпроса. Дори в момента да не продавате ненужни вещи, запомнете тези полезни съвети. Те може да ви потрябват в бъдеще. Това са универсални правила, които могат да бъдат използвани не само при продажбата на употребявани вещи. Аз, например, искам да продам една детска количка и затова сега заедно с Вас стъпка по стъпка и с конкретни примери ще Ви покажа как се прави това. Да започваме.

Влизаме в сайта Bazar.bg и натискаме „Добави обява“. Първа стъпка, разбира се, е заглавието, след като вече сме избрали Рубрика и Подрубрика.

1. Заглавие – кратко и конкретно

Заглавието няма веднага да продаде стоката Ви, но то трябва да заинтригува потенциалния купувач, за да може от множеството обяви клиентът да избере точно Вашата. Най-лесният начин да постигнете това е с кратко и точно заглавие, още по-добре е да добавите накрая - „В отлично състояние“ или нещо подобно.

Продължаваме! Втора стъпка е описанието.

2. „Емоционално описание“

Описанието задължително трябва да е емоционално. Емоциите продават. Опишете историята, която Ви свързва със стоката: как сте се сдобили с нея или нещо подобно. Опитайте се да споменете някакви подробности, например аз имах проблем с количката и производителите ми я замениха. Написала съм това в описанието. Изброявам и допълнителни характеристики, при това със свои думи.

Следва причината за продажба

3. „Причина за продажбата“

Моля Ви не пишете, че стоката се е счупила или искате да се отървете от ненужен боклук. Напишете адекватна причина. Например, че вече не Ви трябва, че сте купили по-нов модел или че са Ви го подарили, а Вие нямате нужда от него и т.н.

Следващата стъпка са снимките

4. „Снимки“

Снимките могат да бъдат професионални, от сайта на производителя или Ваши любителски снимки. По-добре е да използвате втория вариант и да направите свои снимки, тъй като това предизвиква повече доверие към Вас като продавач. Аз съм направила 2 снимки. Сега прикачвам основната снимка и още една. Докато снимките се зареждат, отбелязвам и цената.

Пета стъпка:

5. „Сравнение с ново“

Трябва да сравните стоката, която предлагате с това, което в момента се предлага на пазара, и по-точно с новите модели. Задължително напишете разликата в цената, която спестява купувачът. Също така съм написала пълното име на модела, за да могат хората, ако търсят по това име, да намерят моята обява. След това пиша, че нова количка струва 1000 лева, и те ще спестят 500.

Стъпка номер 6. Бонус

6. „Бонус“

Посочете бонус към продукта, който продавате. Бонусът може и да не е свързан със стоката, която предлагате, но ще бъде допълнителен стимул купувачът да купи продукта точно от Вас. Аз предлагам като бонус дъждобран, който идеално пасва на количката.

И последната стъпка е Призив към действие.

7. Призив към действие

Напишете, че за да купят стоката, трябва да се свържат с Вас по телефона или да Ви пишат лично съобщение. Разбира се, всеки ще разбере как да се свърже са Вас, но това по-скоро действа на психологическо равнище.

И още един важен момент. Когато си уговаряте среща за покупка на стоката, то уговаряйте всички срещи за едно и също време, за да видят хората, че не само те се интересуват от стоката, а имат и конкуренция

PS „Извикайте всички по едно и също време“

Така те ще имат допълнителна мотивация да купят продукта, който предлагате.

След това прочитаме още веднъж текста, за да се уверим, че всичко е точно и публикуваме обявата. След това Вашата обява се изпраща на администратора и веднага щом го проверят и всичко е наред, тя се появява на сайта.

И накрая искам да Ви дам един съвет: за повече удобство използвайте формата за доставка на bazar.bg, чрез нея получавате 10% отстъпка от цената на доставката + рейтинг точка, която също носи пари в портфейла Ви!

Опитайте още сега да продадете нещо по тази технология, даже ако нямате нищо за продаване, вземете назаем нещо от приятели, и не заради парите, а просто да видите как работят тези правила. Сигурна съм, ще Ви хареса.

Ако това видео Ви беше полезно, моля Ви „Харесайте го“, „абонирайте се“ за канала, за да следите за нови клипове, а също така „Споделяйте с Ваши приятели. Довиждане!