Копи Лувак - най Уникалното и скъпо кафе в света
Копи Лувак " NUSANTARA " - най Уникалното кафе в света - директно от дивите райони на остров Ява - Индонезия
За да видите как се приготвя нашето Уникално кафе и за повече инфо посетете страницата ни в Faceboock - Кафе Копи Лувак
Единственото кафе в света с 0% киселинност !
Може да се пие без никаква захар !
1. Поради големия интерес към това Уникално кафе - вече предлагаме и Пакет за продажба в заведения , който включва
- 100 гр. кафе ( о. Ява ) ;
- 15 бр. шоколадчета с които се сервира всяко едно кафе .
Цена на Пакета = 180 лв. с ДДС ( мин. поръчка 3 пакета )
Предоставяме и целия набор и ноу хау за приготвяне на кафето :
- специално брандирани чаши с медни капачета ;
- преносим газов котлон ;
- таймер ;
- рекламни плакати и пирамидки ;
- професионална кафемелачка " КРУПС " или " Делонги ";
- 2 джезвета ;
- специална дърворезбована кутия за сервиране на шоколада с който се пие кафето и др.
2. Цени за индивидуална консумация
- Пакет = 100 гр. ( о. Ява ) + 15 шоколадчета :
- до 3 пакета = 200 лв. за 1 пакет
- над 3 пакета = 180 лв. за 1 пакет
3. Подаръчен комлект с цена 470 лв. и включва :
- 100 гр. кафе + 15 шоколадчета ;
- кафемелачка ;
- брандирани чаши с капачета - 2 броя ;
- медно , ковано джезве .
NUSANTARA е търговска марка гаранция за селектирани , високо качествени и 100 % натурални продукти произведени в Индонезия !
Копи Лувак” в буквален превод от индонезийски означава „Кафе от азиатска палмова цибетка”. И именно цибетката – хищен бозайник, подобен на енот, е тази, която прави това кафе толкова специално.
Копи Лувак се добива главно от индонезийските острови Суматра, Ява, Бали и Сулавеси, както и от Филипините и Източен Тимор. Известно е като най-скъпото кафе в света, поради малките количества, в които се произвежда и процеса на естествена преработка, през който преминава. Цибетката се храни с различни видове кафени зърна – Арабика, Робуста, Либерика, които я примамват с плодовата си обвивка. След като бъдат погълнати, зърната прекарват около ден и половина в стомаха на животното, където се разгражда само част от външната им обвивка. Вътрешността им остава цяла, с непроменена форма, и бива изхвърлена от храносмилателния тракт на цибетката по естествен път. Сле
дват процеси по събиране на кафените зърна, щателно измиване, сушене на слънце и леко изпичане.
Благодарение на ензимите, отделяни в стомаха на цибетката, кафените зърна се насищат със свободни аминокиселини. На тази естествена обработка се дължат и изключителните качества на Копи Лувак – характерният му наситен аромат и липсата на горчивина. Вкусът му е различен от този на тъмно изпечените кафета, защото зърната се запичат леко - до светло канелен цвят, а това предизвиква много лека карамелизация на захарите в тях. Ароматният профил също носи своята уникалност – в едно сварено и изстудено кафе Копи Лувак можете да откриете аромати и вкусове, които не сте долавяли досега при други кафета.
Преглеждания: 3 897
☆
☆
☆
☆
☆
Оценка 0 от глас.