Аврамови хроники, Стефка Венчева

гр. Хасково Публикувана/обновена на 16 януари в 11:52 ч.
Състояние
Ново
Доставка
Лично предаване; За сметка на купувача

издателство "Сиела" / "Ciela"

Книгата е нова, не е ползвана. Изданието е с изчерпан тираж в търговската мрежа.

Анотация: ""Имената, времената и случките, описани в книгата, са реални. Не съм променила нищо от това, което научих, докато вървях по пътя към края на този роман. Той бе започнат през 2006 г. Почти две години не успях да напиша нищо друго освен историята за Халил и Гюлтен, Нуртен и Мустафа. Страхувах се, че нищо повече няма да се роди. Но то се случи. Осем години по-късно успях да разкажа тази история.

Само приемането ти позволява да продължиш. Единствените евреи, които познавам и са били жертва на онези години, се казват Данка и Ертман Преис. Живееха през няколко къщи от нашата в родното ми Брацигово и баба ме водеше у тях на гости. Ходила съм в Освиенцим. Познавах хора, които са били партизани. Възродителният процес през 1984 - 1985 г. бе пред очите ми. Тогава бях в десети клас. Имах съученички туркини от Нова махала. Знаех какво преживяват и как го изстрадват. Те стояха скупчени край печката в класната ни стая и не искаха да си седнат зад чиновете. После спряха да идват на училище може би за месец. Не помня дали им пишеха отсъствия. Ако някога Нигяр, Севгинар и Сюзан прочетат тази книга, нека знаят, че не съм ги забравила. Помня и голямото преселение през лятото на 1989 г. Тогава цели села опустяваха, жителите им тръгнаха за Турция, за да се връщат само по време на избори. Написах този роман с идеята, че хората не принадлежат на различни етноси, а на една планета. Няма значение какъв е цветът на кожата им и как се казват. Те са еднакви. Хора."
Стефка Венчева

Стефка Венчева е родена в Брацигово през 1968 г. Завършва СУ "Климент Охридски", работи като репортер в регионални издания в Пазарджик, сега е главен редактор на вестник "Пазарджишка Марица". Автор е на сборник с разкази "Сънища", новелата "Ема" и романа "Утрото на еретиците". Нейни разкази са публикувани в централни и местни вестници. Носителка е на национални и регионални награди за проза."
Аврамови хроники, Стефка Венчева, снимка 2
Преглеждания: 170
Обяви на потребителя whiteorchid1 Виж всички 193 обяви
Още обяви в Bazar.BG
Цена
Цена: 11,90 лв
23 рейтинг
whiteorchid1
В Bazar.BG от 28 юли 2015
193 обяви на потребителя