Традесканция+подарък

гр. Плевен, Широк център Публикувана/обновена на 08 декември в 08:17 ч.
Доставка
За сметка на купувача
Традесканцията е сравнително лесна за отглеждане. Тя обикновено няма претенции към светлината. Можете да я отглеждате както на светло, така и на по-сенчесто. Имайте предвид, че ако я излагате на силна пряка светлина, листата и нейната окраската ще избледнеят.
Поливането трябва да е обилно. Традесканцията изисква много вода, особено през лятото. През зимата поливането се намалява значително.
Тъй като растението е влаголюбиво е важно почвата да е добре дренирана. Ако задържа твърде много вода, съществува риск кореновата система да загние. Обикновената градинска пръст е подходяща.
Оптималната температура за отглеждане е около 12-15 градуса през зимата и 18-23 през лятото. Издържа и по-високи температури.
Растението обича високата влажност на въздуха. Пулверизирайте го в най-топлите дни. През зимата също е добре да се пръска с хладка вода, особено ако е в близост до климатик или радиатор.

Предлагам малки резници Традесканция в лилаво-зелен цвят, вкоренени тази пролет. Цената за една саксия е 4 лв., като във всяка саксия има по едно по-голямо и две до три по-малки растения. Цветето е готово за разсаждане в по-големи саксии.

Традесканцията цъфти с малки бели цветчета.
На две от снимките може да видите как ще изглежда Традесканцията, когато порасне. Цъфти с нежни бели цветчета. Тя не се продава.

Като подарък към всяка саксия ще получите 1 бр. малка луковица на цвете Амарилис (последната снимка).
Луковицата трябва да зимува в широка саксия с пръст. Като не е необходимо да изрязвате листата веднага. На пролет може да я оставите в саксията, в която сте я засадили, като е необходимо само да я наторите. А може и да я преместите в градината, като на есен отново трябва да я приберете в саксия.
Амарилисът зимува запъръстен в саксия на тъмно и хладно, но не студено място (температурата не трябва да е под 10 градуса и да не надвишава 15 градуса). Малката луковица ще нарасне и на втората година ще образува цвят. Важно за нарастване на луковицата е да не изрязвате зелените листа, а да ги оставите да пожълтеят и тогава да ги премахнете. Така луковицата ще става по-голяма с всяка година и ще образува нови малки луковици.

Важно: Докато зимува, луковицата на Амарилиса не се полива, за да не загнива.

Може да разгледате и другите ми обяви, предлагам също цвете Трилистник и луковици на домашни градински лалета и минзухари. :)
Традесканция+подарък, снимка 2
Традесканция+подарък, снимка 3
Традесканция+подарък, снимка 4
Традесканция+подарък, снимка 5
Традесканция+подарък, снимка 6
Традесканция+подарък, снимка 7
Преглеждания: 727
Обяви на потребителя Потребител 938912 Виж всички 89 обяви
Още обяви в Bazar.BG
Цена
Цена: 4 лв
23 рейтинг
Потребител 938912
В Bazar.BG от 07 март 2015
89 обяви на потребителя