Орехово олио

гр. Варна Публикувана/обновена на 12 октомври в 16:49 ч.
Доставка
За сметка на купувача
Био орехово олио без примеси и консерванти, изцяло натурален продукт и произведено в България. Олиото е нерафинирано и студено-пресовано.

1 лит. 15 лв + 2,5 лв. бутилка

0,5 лит 9 лв +2,3 лв. бутилка

тел.: 0899 97 00 26



Ореховото олио и ползите от него:

Ø здраво сърце - намаляване на съсиреци, контролира сърдечния ритъм, намалява лошия холестерол

Ø подобрява кръвообращението – спомага за гъвкавостта на кръвоносните артерии чрез високите нива на омега-9

Ø подобрява храносмилането - възстановява лигавицата на стомашно-чревния тракт и намира приложение при лечението на язви, колити

Ø противовъзпалително действие и намалява болката, причинена от артрит

Ø защитава от рак - елагиновата киселина, която се съдържа в ореховото олио, убива раковите клетки

Ø антибактериални и антивирусни действия

Ø високо съдържание на антиоксиданти, които забавят стареенето

Ø съдържа Коензи Q10 - полезно вещество за щитовидната жлеза и ендокринната система като цяло

Ø мозъчно здраве – добра памет и регулярно функциониране на мозъка

Ø подобрява зрението благодарение на витамин А и Е

Ø предотвратява алергии в плода, ако бременни жени консумират в диетата си орехово масло

Ø превенция от диабет - мононенаситените мазнини в ореховото олио помагат за контрол на нивата на захарта в кръвта, както и за начина, по който тялото реагира на инсулин

Ø заздравява костите – ореховото олио съдържа минерали като цинк, желязо, калий и калций

Ø характеризира се с регенериращо и заздравяващо раните действие, затова се използва при изгаряния, рани, дерматити, кожни язви, хронични кожни заболявания (псориазис, екзема, фурункулоза)

Ø хормони - фитонутриентите в орехово масло, заедно със селен, фосфор, магнезий, цинк, желязо, калций помагат да се стабилизират нивата на хормони в тялото.

Ø възстановява, укрепва и стимулира растежа на косата


Кулинарно приложение:
Със своя деликатен вкус и аромат, ореховото олио се използва от кулинари за ароматизиране на сосове за салати, риба и месо. Добавя се също в тестени изделия и десерти. За предпочитане е да се използва за студени сосове и въобще за студени ястия. По този начин изпъкват вкусовите качества на ореховото олио.


Начин на съхранение:
в плътно затворен съд/бутилка в хладилник или на хладно място. Да не се излага на пряка слънчева светлина.

Бележка: При хипертония, атеросклероза и туберкулоза ореховото масло се препоръчва да се взима с мед
Орехово олио, снимка 2
Орехово олио, снимка 3
Орехово олио, снимка 4
Преглеждания: 809
Обяви на потребителя Plamen Penev Виж всички 5 обяви
Още обяви в Bazar.BG
Цена
Цена: 15 лв
Покажи телефон08XX XXX XXX (покажи)
Plamen Penev
В Bazar.BG от 08 февруари 2014
5 обяви на потребителя