Технохимичен контрол при производството на алкохолни и безалкохолни напитки. Учебник за техникумите

гр. София Публикувана/обновена на 09 октомври в 14:25 ч.
Състояние
Ново
Доставка
За сметка на купувача
Технохимичен контрол при производството на алкохолни и безалкохолни напитки
Г. Владимиров, Й. Кабзев, М. Маринов, Р. Йоцова

Категория: Учебници за техникуми
Състояние: нова книга
Издателство: Земиздат
Година: 1988
Cтраници: 272
Език: Български
Град на издаване: София
Корици: меки
Размери: 140/210/18 мм
Тегло, гр.:

*

Учебникът е предназначен за учениците от специалността "Техника и технология на алкохолни и безалкохолни напитки" от техникумите по хранителна и вкусова промишленост.

В него са разгледани основите на стандартизацията и контрола на качеството, методите за контрол при производството на алкохолни и безалкохолни напитки, основните качествени показатели, използвани за окачествяване на суровините, полуфабрикатите и готовата продукция и технологичният контрол в предприятията за алкохолни и безалкохолни напитки.

Учебникът може да се ползва и от учениците от средните професионални училища по хранителна и вкусова промишленост, както и от специалистите, работещи в лабораториите на предприятията за алкохолни и безалкохолни напитки.

*

Съдържание (кратко)

5 Предговор

10 1. Основи на стандартизацията и контрол на качеството на продукцията

36 2. Основни методи за контрол на производството на алкохолни и безалкохолни напитки
37 2.1. Механични методи
41 2.2. Физични методи
45 2.3. Химични методи
64 2.4. Физико-химични методи
69 2.5. Сензорен анализ

80 3. Основни качествени показатели и методи за определяне
81 3.1. Относителна плътност
84 3.2. Екстрактно съдържание на напитките
88 3.3. Етилов алкохол
98 3.4. Захари
101 3.5. Титруема киселинност
105 3.6. Въглероден двуокис
116 3.7. Вода

127 4. Окачествяване на суровини, полуфабрикати и готови напитки
128 4.1. Окачествяване на суровини, полуфабрикати и готова продукция в пивопроизводството
162 4.2. Окачествяване на суровини и готова продукция във винопроизводството
185 4.3. Окачествяване на високоалкохолни напитки
196 4.4. Окачествяване на безалкохолни напитки

207 5. Технологичен контрол при производството на алкохолни и безалкохолни напитки
208 5.1. Технологичен контрол при производството на малц и пиво
220 5.2. Технологичен контрол при производството на безалкохолни напитки
227 5.3.Технологичен контрол при производството на вина и високоалкохолни напитки

236 Приложения (10 таблици)
265 Литература (26 заглавия)

**

Материалът е онагледен с 32 черно-бели фигури и 19 таблици в текста.



Преглеждания: 132
Още обяви в Bazar.BG
Цена
Цена: 15 лв
Покажи телефон08XX XXX XXX (покажи)
11 рейтинг
Книги +
В Bazar.BG от 25 януари 2019
12 обяви на потребителя
Съобщи за нередност!