Доставка с Еконт

Спирулина 120 таблетки → Обява 27433524

Спирулина 120 таблетки
гр. София, Център Наблюдавай

Публикувана/обновена на 21 май в 01:01 ч.

Състояние
Ново
Доставка
Лично предаване; Купувача
Вид
Суперхрани
Спирулината - майчиното мляко на планетата
Спирулина е един от най-мощните пълнозърнести храни, известни на съвременната наука. Тези микроскопични сладководни водорасли преливат от витамини, хранителни вещества и аминокиселини. Спирулината постига максимална хранителна стойност, като се отглежда в екологично чиста, девствена природа.
Тя е една от най-пълноценните храни в света. Това е чиста,комплексна храна, а не концентрат или екстракт.
Спирулината осигурява десетки важни витамини и хранителни вещества, които се използват за регулиране биологични процеси. По-специално, спирулина е отличен източник на органично желязо био-хелатно, която се абсорбира по-лесно в сравнение с други форми на желязо. Тя има 58 пъти повече желязо от суровия спанак и 28 пъти повече от сурово говеждо месо, черен дроб, което го прави идеален източник на растително желязо за вегетарианци, вегани и месоядни.
Добър източник на витамини В1 (тиамин), В2 (рибофлавин), В3 (никотинамид), B6 (пиридоксин), B9 (фолиева киселина), B12 (кобаламин), витамин Е, витамин К1 (фитоменадион), витамин К2 (менахинони), калций, цинк, селен, хром, калий, магнезий, манган, мед и фосфор. Спирулина също предоставя няколко пъти повече антиоксиданти от боровинките или ягоди. Това е особено добър източник на бета-каротин, зеаксантин, криптоксантин и лутеин, всички от които имат мощни антиоксидантни свойства.
Важно е, че спирулината съдържа незаменими аминокиселини, които тялото използва като градивни елементи за протеини. Спирулината съдържа повече протеини от говеждо, птиче месо, риба, или соя. Тя също е добър източник на гама-линоленова киселина, която тялото не може да произвежда само. Нека да обобщим - спирулина осигурява перфектен баланс на незаменими витамини и хранителни вещества.

Спирулината представлява едноклетъчни водорасли, които са признати за едни от най-големите източници на белтъчини. Смята се, че именно от тях се е зародил живота на земята преди три и половина милиарда години. Водораслите са в основата на живота на над милион биологични видове, сред които е и човека.

Над 20% от кислорода на планетата се дължи на водораслите. Повече от 1000 години хората използват водораслите като храна и лек на редица болести.

Състав на спирулината

В състава на спирулината влизат над 100 хранителни съставки, най-важните от които: всички на брой незаменими аминокиселини, около 60-70 % белтъчини, фитонутриенти, син фукоцианин, над 17 различни бета-каротиноиди, омега-3 и омега-6 мастни киселини, силни пробиотични съединения, полизахариди, хлорофил, гама – линолемова киселина и пигменти.

В състава на спирулината влизат много витамини в особено високи количества – А, Е, и витамини от група В – групата (В1, и В В2, В6 и В12) и минерали – магнезий, желязо, калций, йод, фосдор, селен, цинк, манган.

Много учени твърдят, че спирулината е мощен антиоксидант. В тези водорасли има 25 пъти повече провитамин А от суровите моркови и 50 пъти повече желязо от органичния спанак. Спирулината е три пъти по-богата на витамин Е от пшеничния зародиш, а концентрацията на протеини в нея надвишава три пъти количеството на протеини в рибата, пилешкото месо и червеното месо.

Естественият сладък вкус се дължи на комплексната естествена захар – рамноза, която много лесно се преразпределя. Това е от изключително значение за инсулиновия апарат на панкреаса и е надеждна подкрепа за диабетиците. В 1 гр сухи водорасли спирулина има 4 калории и почти никакво количество холестерол.

Спирулината е много здравословна, лесноусвоима и пълноценна клетъчна храна. Спирулината съдържа над 100 хранителни съставки, сействащи синергично. Сред тях са 60% протеини, незаменими витамини и фитонустриенти, като антиоксиданта бета-каротин, сулфогликолипиди, полизахариди инезаменими аминокиселини.

Богатото и пълноценно хранително съдържание на спирулината осигурява много жизнено необходими съставки, които липсват на всекидневната ни трапеза. Спирулината дава на спортистите богат запас от енергия, полезна е за хората с проблеми в храносмилането, асимилацията и отделянето. Помага на страдащи от диабет, стрес и депресия, подобрява имунитета, укрепва всички органи и системи.


Снабдява ни с много есенцилани минерали и олигоелементи. Тъмнозеленото й оцветяване е резултат от струпването на естествени пигметни – хлоровил, фикоцианин и каротеноиди, които събират слънчевата енергия. Консумира се от столетия. В наши дни милиони хора по цялата земя се възползват от този дар на природата.

Тя расте толкова бързо, че може да осигурява до 20 пъти повече протеини на единица култивационна площ от соята и повече от 200 пъти – от говеждото месо. Спирулината няма нужда от плодородна земя, докато за добива на 1 кг царевичен протеин се губят 22 кг от повърхностния почвен слой, а за 1 кг протеини от говеждо месо – 145 кг.

Изключително богата е на бета-каротин т.е.провитамин А (25 пъти повече от суровите моркови). Той може не само да предотврати появата на рак, но и да обърне неговото развитие. Естествената форма превъзхожда многократно синтетичните, тъй като се усвоява много по-добре от тялото. Бета-каротинът е естествен антиоксидант, който освен от рак, предпазва от сърдечни болести, подсилва имунната система, подпомага и ускорява заздравяването на рани и намалява размерите на туморите. Той понижава нивото на холестерола в кръвта и подобрява здравето на засегнатите от Чернобилска авария. Три грама спирулина осигуряват 180% от препоръчваната в САЩ дневна доза бета-каротин. Приемането на бета-каротин е за предпочитане пред приемането на вит. А, тъй като няма опасност от предозиране и странични ефекти.

Спирулината съдържа и големи количества вит. В12 (превъзхожда я само АFA) и в 3 пъти по-богата на вит. Е от суровия пшеничен зародиш. Нейната изключителна биологична активност е свързана с още много други витамини и физиологично активни вещества. Хората, които я консумират, се нуждаят от по-малко други храни.

Спирулината е богата на гамалиноленова киселина, която по принцип се съдържа само в майчиното мляко.

Гама-линоленовата киселина (ГЛК) е абсолютно необходима за развитието на бебетата.Тя се съдържа в най-големи количества в кърмата, а на второ място в спирулината – за това я наричат „майчиното мляко на планетата“. При възрастните ГЛК помага за намаляване на високото кръвно налягане и холестерола и облекчава артрит, предменструални болки, екзема, псориазис и други кожни проблеми.

Спирулината е богата на органично желязо (около 50 пъти по-богата отсуровия спанак), абсолютно нетоксично и лесноусвоимо. Това я прави изключително ценна за кръвта. Богатото и минерално съдържание е от голяма важност и за здравата кожа, кости, нокти и зъби. В това отношение спирулината се доближава плътно до дивите Кламатски водорасли, ако се отглежда в добри условия.

Спирулината съдържа 2 пъти повече протеини от следващия богат източник – соята, и 3 пъти повече – от говеждото месо, рибата и яйцата. В същото време в 1 г. суха водораслова маса се съдържат по-малко от 4 калории и почти никакъв холестерол. В състава и влизат 8 незаменими и 10 заменими аминокиселини, в правилно съотношение с усвоимост над 90 %.

Спирулината е алкална и помага за поддържането на опримално pH в организма. Поради неправилното хранене и употребата на прекалено много преработени, преварени, пържени и стари храни, както и газирани напитки, телата ни са прекалено подкиселени. Това е една от главните причини да боледуваме повече. За да бъдем здрави, е необходимо да поддържаме добър алкално-киселен баланс. Спирулината и лечебните гъби ни помагат много в това отношение.

Тя е прекрасна храна за всички, с комплексен болаготворен ефект върху целия организъм. Особено е ценна и полезна за бременни и кърмещи жени; бебета и малки деца; за възстановяване след болести; при активно спортуващи хора; при умора вследствие на големи натоварвания; при по-възрастни хора и др. Естествено е всеки, който цени здравето си, преди всичко да се грижи да не се достига до неговото влошаване и следователно да консумира водорасли!

През 1996 година учени съобщиха за изследване, направено в лабораторията на Харвард Медикъл Скул и Ъртрайз Фармс. Според тях „водният екстракт от спирулина възпрелятства въпроизводството на вируса на СПИН в човешките клетки. Вирусната продукция намалява при концентрации 5-10 мг/мл.“ Високите концентрации спирали спират напълно развитието на вируса на СПИН. При концентрацията,прекратяваща възпроизводството на вируса, спирулиновият екстракт не е бил токсичен за човешките клетки.

Друга група учени публикуваха резултатите от нови изследвания, правени с пречистен воден извлек от спирулина, наречен „калциум-спирулан“. Той възпрепятства развитието на вируса на СПИН, хермес симплекс, човешкия цитомегаловирус, грипния вирус тип А и др. и в същото време е напълно безопасен за човешките клетки.

Според д-р Гейбриел Къзънс спирулината е мощна алкализираща храна с подчертан благотворен ефект при най-различни проблеми със здравето. Нейното болаготворно действие е насочено по-скоро към целия организъм.

Приложение:
*възвръща енергията и силата, необходими при ежедневните натоварвания
*предпазва клетките, забавя тяхното стареене и отмиране
*стимулира и укрепва имунната система, помага за общото здраве на организма
*за превенция на болестите на кръвоносната система, намалява холестерола и регулира кръвното налягане
*подпомага и подобрява състава на кръвта и обновяването на тъканите, намалява последиците от радиация
*за обновяване на нервната система
*при предменструални неразположения, телесна слабост и екземи
*облекчава артритните болки
*има изключителни резултати при възстановяване на изнемогнали и анорексични болни
*стимулира здравословното отслабване -намалява желанието за храна, а калорийната му стойност осигурява висок процент енергия и жизнено важни, дефицитни за организма съставки

Прием на спирулината

Спирулината може да се консумира във вид на таблетки или на прах. Има я като хранителна добавка или в състава на закуска с зърнени храни Спирулина Сереали.

Ползи от спирулината

По време на есенно-зимния период, човешкият организъм се нуждае от допълнителна стимулация, за да може да се справи с досадните настинки и грип, върлуващи през зимните месеци. Приемът на питателна храна, която е богата на минерали и витамини е задължителен. Спирулина е идеалната алтернатива. Тя е мощна алкализираща храна, която има доказани профилактични действия при анемия, хипогликемия, язва, подагра, хепатит, заболявания на сърдечно-съдовата система, хронична умора.

Спирулината е много ценна добавка за спортисти и хора, които искат да изваят красиво тяло. Освен това, тя е особено подходяща за онези, които искат да загубят излишни килограми.

Наличието на гама-линоленова киселина понижава холестерола и високото кръвно налягане. Облекчава симптомите на артрит, предменструален синдром, освен това е полезна при редица кожни заболявания като псориазис и екзема.

Високото съдържание на лесноусвоимо и същевременно нетоксично желязо в спирулината я прави изключително полезна за кръвта. Изключително богатото минерално съдържание е от изключително важно значение за поддържането на здрави кости, зъби и нокти.

Спирулината забавя процесите на стареене, чрез неутрализирането на свободните радикали. Има силно изразени антибактериални, антивирусни и антимутагенни качества.

Спирулината е изключително полезна при заболявания като анорексия. Подходяща е за вегетарианци и вегани, защото има два пъти по-високо съдържание на протеини, отколкото в соята.

Най-новите проучвания показват, че спирулината има потенциален защитен ефект по отношения на черния дроб, а превантивният й характер срещу алергични реакции също е обект на редица изследвания.

Екстрактът от спирулина се използва като съставка в голяма част козметични продукти, чието главно действие е насочено към стимулиране и подобряване обмяната на веществата, кръвоснабдяването и еластичността на кожата.
СПИРУЛИНА е най-богатият естествен източник на:

БЕТА КАРОТИН: 25 пъти повече отколкото в морковите

НЕТОКСИЧНО ЖЕЛЯЗО: 28 пъти повече отколкото в говеждия черен дроб

ВИТАМИН B-12: 4 пъти повече отколкото в говеждия черен дроб

ВИТАМИН E: 3 пъти повече отколкото в пшеничните кълнове

ХЛОРОФИЛ: повече отколкото в люцерната или в житните стъбла

КАЛЦИЙ: 5 пъти повече отколкото в непреработеното мляко

АМИНОКИСЕЛИНИ: пълен профил от аминокиселини

ПРОТЕИНИ: 3 пъти повече отколкото в рибата, пилешкото и червеното месо

ГАМА ЛИНОЛЕИНОВИ КИСЕЛИНИ: по-високи стойности отколкото в примулата

АНТИОКСИДАНТИ: съдържа целия спектър от естествени антиоксиданти

https://www.youtube.com/watch?v=sUhLcayWVJc
https://www.youtube.com/watch?v=awzg_msFmY8&t

Обади се и ползвай 20% отстъпка.
//www.youtube.com/embed/PuiDlJEJSYQ
Преглеждания: 519
Още обяви в Bazar.BG
Цена
Цена:
35,40 лв
5 рейтинг
ЕТ Янев
В Bazar.BG от 14 февруари 2013г.
Последно активен 22 май в 15:38 ч.
30 обяви на потребителя
Съобщи за нередност!