Използване на зеленчуците и плодовете в домакинството / М. Цолова, В. Стоилова, С. Екимова
Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Подписана.
1978 г. /583 стр. Твърди корици
Книгата "Използуване на зеленчуците и плодовете в домакинството" дава накратко полезни и интересни знания за масово неизползуваните у нас зеленчуци и плодове.
На" достъпен език са разгледани въпросите sa рационалното хранене, като е направена характеристика на основните хранителни вещества (белтъчини, мазнини, въглехидрати), както и на биологично активните вещества (витамини, минерали, соли, микроелементи и др.). Посочена е неразривната връзка между правилно-то хранене и доброто здравословно състояние на човека. Изтъкнато е и голямото значение на храненето със сурови зеленчуци и плодове. Разгледан е въпросът за запазване на хранителните вещества и витамините при кулинарното преработване на зеленчуците и плодовете.
В основната част на книгата са дадени много рецепти за използуването на различните зеленчуци и плодове за приготвяне на ястия и консерви, както и за запазването им в прясно състояние.
Книгата е предназначена за широк кръг читатели, за домакините и за всички, които се интересуват от въпросите на храненето и използуването на зеленчуците и плодовете.