Доставка с Еконт

Витамин D3+К2 → Обява 31321732

Витамин D3+К2
гр. Свиленград, Хасково Наблюдавай

Публикувана/обновена на 31 май в 14:04 ч.

Състояние
Ново
Доставка
Купувача
Вид
Витамини и минерали
Витамин D и витамин К са много важни мастноразтворими хранителни вещества. Те обикновено се намират в храни с високо съдържание на мазнини и тяхното усвояване в кръвта се повишава, когато се консумират с мазнини. Често наричан "слънчевият витамин", витамин D изобилства в мазни риби и рибено масло, но също така се произвежда от кожата ви, когато сте изложени на слънчева светлина.

Но каква е връзката между Витамин D, Витамин D3 и Витамин К?

Общ преглед на Витамин D3 и Витамин К
Една от основните функции на витамин D е да поддържа адекватни нива на калций в кръвта. Има два начина, по които витамин D може да постигне това:
Подобряване на абсорбцията на калция: Витамин D повишава абсорбцията на калций от храната, която консумирате;
Изсмукване на калций от костите: Когато не консумирате достатъчно калций, витамин D поддържа нивата си в кръвта, като черпи от основните резерви на калций – тези в костите ви.
Сега може би става ясно защо витамин D3 и витамин К са обвързани и взаимосвързани.
Поддържането на оптимални нива на калций в кръвта е от съществено значение. Въпреки че калцият е най-известен с ролята си за здравината на костите, той има много други жизнени функции в тялото – той е част от кръвоносната система, мускулите и други тъкани. Резервите в костите са на разположение, за да служат като резервоар и източник на калций за конкретните метаболитни нужди по време на процеса на костно моделиране.
Витамин К има изявено кръвосъсирващо действие и спомага за правилните функции на черния дроб. Едни от най-добрите източници на витамин К са магданоз, босилек, спанак, киви и други. При недостиг на витамин К в организма може да пострадат кръвосъсирващите процеси, борбата с възпалителните процеси, оформянето на костната структура и оптималното усвояване на калций и витамин D, за което говорим и тук.

Ролята на витамин К е да регулира действието на калция по няколко начина:
Подпомага калцирането на костите: Витамин К активира остеокалцина - протеин, който насърчава натрупването на калций в костите и зъбите;
Намалява калцирането на меките тъкани: Витамин К активира матричния GLA протеин, който предотвратява натрупването на калций в меките тъкани, като например в бъбреците и кръвоносните съдове.
В резюме – една от основните функции на витамин D е да осигури адекватни нива на калций в кръвта. Витамин К подпомага натрупването на калций в костите, като същевременно намалява натрупването му в меките тъкани.
По отношение на витамин К2 можем да споменем само суперлативи. Той има основна роля в активиране на протеини, отговорни за растежа на клетките. Тук можем да направим уточнението, че това има пряка връзка с предотвратяване на ракови заболявания. Дефицитът на витамин К2 може да ни направи податливи на остеопороза и някои сърдечни заболявания.

А оптималното усвояване на витамин D3 и калций не може да стане, ако витамин К2 е недостатъчен. Той има решаващата роля за това калцият да е на правилното място.

Защо Витамин D3 и К2 работят добре в екип
Неотдавнашните открития за това как действат витамините D3 и K2 в организма и връзката им с жизнеността доведоха до нововъведения в суплементацията и диетичните решения.
Общата спойка между витамин D3 и K2 е връзката им с много биологични процеси. Отделно, те поддържат здравето на костите, но заедно тяхната ефикасност може да бъде още по-силна.

Изследванията показват, че комбинацията от витамин D3 и K2 спомага за изграждането на здрави кости и поддържа здрави артерии. Ще ви дадем просто обяснение за това: докато витамин D гарантира отчасти, че в кръвта ви има достатъчно калций, витамин К помага калцият да се насочи към правилното място. Така че, докато витамин D самостоятелно може да помогне с абсорбцията на калций, витамин К е хранителното вещество, което помага на костите ви да използват натрупания калций ефективно!
Преглеждания: 3 829
Оценка 4.7 от 111 гласа.
Още обяви в Bazar.BG
Цена
Цена:
27 лв
3617 рейтинг
Анто
Доставя с % отстъпка
В Bazar.BG от 30 октомври 2014г.
Последно активен днес в 00:11 ч.
66 обяви на потребителя
Съобщи за нередност!