Продавам Астаксантин с боровинки- най-мощния антиоксидант от природата. За 1 месец- 30 бр. → Обява 33344164

Продавам Астаксантин с боровинки- най-мощния антиоксидант от природата. За 1 месец- 30 бр.
гр. Бургас, Сарафово Наблюдавай

Публикувана/обновена на 13 ноември в 18:31 ч.

Състояние
Ново
Доставка
Купувача
Вид
За отслабване и детокс
Продавам Астаксанти с боровинки . Какво е астакс⁴антин? Астаксантинът е каротеноид, естествено появяващ се в хромопластите на растения, водорасли, гъби или бактерии. Каротиноидите се разделят на 2 класа: ксантофили и каротини. Те могат да действат като антиоксиданти.

Астаксантинът е червен, богат, разтворим пигмент. Той се съдържа във водораслите, маята, сьомгата, пъстървата, скаридите, раците и някои птици. Астаксантинът, обратно на някои каротиноиди, не се преобразува във витамин А в нашето тяло. Твърде голямото количество витамин А е токсично за човешкото тяло, но астаксантинът не е.

Изследванията показват, че астаксантинът е мощен антиоксидант - 100 пъти по-силен от витамин Е и полезен в прочистването на свободните радикали от тялото. Свободните радикали са нестабилни атоми с нечетен брой електрони, които „крадат" електрони от други атоми. Когато свободните радикали си взаимодействат със стабилни молекули, ги превръщат в свободни радикали. Този процес може да се превърне във верижна реакция на образуване на свободни радикали. Много учени вярват, че процесите на стареенето се коренят в увреждането на клетките, причинено от неконтролируемите верижни реакции на формиране на свободни радикали.

Астаксантинът има уникална молекулярна структура, която му дава изключителен антиоксидантен капацитет.

• Как действа астаксантинът?

Астаксантинът, поради уникалната си структура, защитава клетъчните мембрани на всички органи на тялото. За разлика от бета-каротиноидите, витамин С и други антиоксиданти, които „пребивават" в или извън билипидния слой на клетките (външната мембрана), астаксантинът има уникалната способност да „пребивава" и на двете места - в и извън клетъчната мембрана. По този начин той осигурява по-добра цялостна защита на клетките.

• Каякви са ползите от редовното приемане на астаксантин?

Астаксантинът със своя доказан механизъм на действие играе решаваща роля в нашето тяло, защитавайки клетките от преждевременно стареене и увреждане. По тази причина днес са познати разнообразните му полезни действия за човека: засилва здравето на кожата, поддържа силите и издръжливостта, намалява проблемите, свързани със стомашни разстройства, подобрява зрението.

• Защо астаксантинът е 100 пъти по-силен от витамин Е?

Астаксантинът, за разлика от бетакаротиноидите и витамин Е, предлага 2 допълнителни групи от кислородни молекули, давайки възможността не само за „улавяне" на свободните радикали, но и за спиране на верижните реакции на образуване на свободни радикали, което в противен случай може да причини заболявания. Заради характерната си химическа структура, астаксантинът се нарежда в горните уникални класове на каротиноиди, познати като ксантофили, което му приписва изключителни антиоксидантни способности. Астаксантинът е толкова мощен, че изследванията показват, че е 10 пъти по-ефективен от бета-каротиноидите и до 100 пъти по-силен от витамин Е. Той не само „подтиска" и неутрализира свободните радикали, но и работи заедно с други антиоксиданти като витамини С и Е, като подсилва тяхната ефективност.

• Могат ли диабетици да приемат астаксантин?

Ако имате някакво хронично заболяване или използвате рецепти за лекарства, винаги трябва да се консултирате с лекар, преди да вземете хранителни добавки. Диабетът е състояние на организма с анормални високи нива на глюкоза (захар) в кръвта. Всички храни, съдържащи захар и скорбяла, се превръщат в глюкоза след храносмилане. Глюкозата се използва от тялото за производството на енергия. Обикновено, нивата на глюкоза се контролират от инсулина. Това е хормон, произвеждан от В-клетките на панкреаса. Когато количеството на глюкоза в кръвта се повиши, например след ядене, инсулинът нормализира нивата на глюкоза. При хора с диабет обаче, повишените нива на глюкоза не могат да бъдат нормализирани. Това причинява анорамални високи нива на кръвната захар (глюкоза), известно като хипергликемия. Изследванията предполагат, че реактивните кислородни видове причинени от хипергликемията
Преглеждания: 1 202
Моля, следете за наличието/липсата на документ удостоверяващ вписването в регистрите съобразно Закона за храните към всяка обява!
Още обяви в Bazar.BG
Популярни търсения: бр за 30 за природата
Цена
Цена:
29 лв
Йовка Петрова
В Bazar.BG от 14 април 2020г.
Последно активен днес в 09:18 ч.
50 обяви на потребителя
Съобщи за нередност!