В Bazar.BG от 05 септември 2013г.
Последно активен днес в 09:12 ч.
Рефрактометър захаромер помага за измерване захарността на гроздовото зърно, както и проследяване на целия процес по ферментацията на джибрите.
Този оптичен захаромер пристига фабрично калибриран и притежава АТС система, за да сте сигурни, че показаните стойности са верни при различна температура на околната среда.
Автоматична компенсация на температурата (ATC) от 10 °C до 30 °C.
ПОЛУЧАВАТЕ ПОДАРЪК PH метър за измерване киселиността на виното. Защо е важно да се контролира?
Измерването и контрола на рН на виното е важно, защото неговата стойност се отразява на качеството на продукта по отношение на вкус, цвят, окисляване и устойчивост.
Оптималното рН на плодовия сок преди процеса на ферментация е между 2.9 - 4.0.
При вината с високо рН вероятността от размножаване на различни бактерии е много по-голяма.
Всяко рН над 4,0 указва, че виното ще се развали бързо и е химически нестабилно. Ниските стойности на рН запазват свежестта на виното за по-дълъг период, в това число първоначалния цвят и аромат.
Оптималният pH за вино е между 3,0 и 3,8. В този интервал, много микроорганизми (включително много оцетни бактерии) ще им бъде много трудно да се развият. Можете да коригирате pH като добавите винена киселина или лимонова киселина, ако е необходимо.
За белите вина оптималното рН е между 3.00 - 3.30, а за червеното вино - 3.40-3.50.
Описание:
Захаромери за захар измерват плътността на захари в разтвори и дават моментален резултат. Не е нужно да конвертирате показанията от Брикс за специфично тегло, както беше до сега при старите модели. Не е необходимо да се прави температурна корекция към 20°C при температури на околната среда 10-30° C.
Измерете бързо, лесно и точно захарността на вашето грозде или шара и започнете да произвеждате вино като професионалист.
Характеристики:
Параметри:
Съдържание на опаковката: