Консерванти → Обява 35668181

Консерванти
гр. Стара Загора, м-т Голеш Наблюдавай

Публикувана/обновена на 12 ноември в 14:24 ч.

Доставка
Купувача
Вид
Други

Предлагаме следните добавки:

Калиев сорбат и Натриев бензоат.


1. Калиевият сорбат е хранителна добавка (Е202), която е разрешена
в ЕС, както и в повечето държави по света.

На външен вид представлява прахообразно вещество или гранулирано с бял цвят и неутрален вкус.

Друга негова отличителна особеност е голямата му разтворимост.

Като консервант калиевият сорбат се използва на първо място в хранителната индустрия. Той намира приложение при консервацията на плодове и зеленчуци, риба и меса. Добавя се в изделията на
сладкарската промишленост, в яйчени продукти. Тъй като предотвратява развитието на плесени, активно се използва в колбасите и сирената. Можем да го открием в тестото на ръжения хляб, който пази от плесени и мухъл.

Неутралният вкус на калиевия сорбат го превръща в идеалния кандидат за консервант в сладкарството не само за сладки, торти, но и за шоколадови изделия. Липсата на характерен вкус го прави търсена добавка и за плодови сокове и газирани напитки.

Е202 е много застъпен в азиатската кухня в качеството на консервант за киселите и пикантни сосове и подправки, които те използват заради ефективните антимикробни свойства, които проявява във високо киселинна среда. Добра защита е срещу гъбичките и дрождите в тези
суровини.

Широко се използва във винопроизводството. Калиевия сорбат извършва активна биологична стабилизация на виното. В него след процеса на ферментация се създава следният проблем: дрождите, които ферментират захарта на гроздовия сок, могат да изяждат
захарите, добавени за подслаждане на виното. Налага се маята да бъде неутрализирана и затова се слага калиев сорбат.

Можем да отрием калиев сорбат и при консервацията на мариновани зеленчуци, защото не намалява млечнокиселата ферментация, без която консервирането няма да бъде успешно.

Опаковки: 25 кг. и възможност за по малки /по запитване/

2. Натриевият бензоат е познат още като хранителна добавка Е211.

На външен вид представлява прахообразно, кристално или гранулирано вещество. Разтворим е във вода, етанол, глицерин и метанол. Той е без мирис, леко сладък и стягащ.

Е 211 е често употребяван консервант, който гарантира свежестта на продуктите. Потиска развитието на клетките на дрожди, гъбички и някои бактерии. В естествен вид се среща в боровинките,
стафиди
те и в подправки (карамфил, канела).

В хранителната промишленост се използва като консервант за тлъсти храни, майонези, плодови продукти, месо, риба, напитки, пюрета; среща се и в: сосове, хайвер, плодови сладкиши, мариновани краставици и маслини, скарида, ананасов сок, консерви, подправки.

Натриевият бензоат се използва за предпазване на различни сортове тютюн от плесенясване.

Благодарение на антисептичните си свойства, веществото намира приложение във фармацевтиката (като отхрачващо средство в сиропи за кашлица).

В химичната промишленост се употребява при производството на лепила, оцветители, полимерни стабилизатори.

Опаковки: Чували по 25 кг. и 1 кг.

Работно време: от понеделник до петък - от 10:00 до 12:00ч и от 14:00 до 16:00 ч.

Плащане в брой на място или изпращане по куриер след предварителен превод по банков път.


Преглеждания: 1 064
Моля, следете за наличието/липсата на документ удостоверяващ вписването в регистрите съобразно Закона за храните към всяка обява!
Другите търсят също
Препоръчани за теб
Популярни търсения: калиев сорбат дозировка