В Bazar.BG от 10 май 2019г.
Последно активен 20 ноември в 15:55 ч.
Плочата от сол се изпозлва за приготвяне на крехки ястия като риба, морски храни, зеленчуци и пилешко месо. Соленият камък за грил е подходящ за всички видове барбекюта (газови, пелетни и на въглища), за обикновенни фурни и скари. При изпозлването му е необходимо капака на барбекюто да е затворен.
Начин на използване: За най-добри резултати соленият камък трябва да се нагрее бавно на директна или индиректна, средна температурата. Щом камъка достигне желата температура поставете вече подготвената храна върху него. Имайте впредвид, че храната не трябва да бъде предварително посолена.
За да почистите камъка от сол е нужно само да го измиете под течаща вода и да го подсушите с кърпа.