В Bazar.BG от 24 август 2013г.
Последно активен днес в 01:34 ч.
Натуралното кокосово брашно може да се превърне в абсолютен заместител на бялото. То има приятна гъстота и често се използва като добавка към шейкове и смутита, или за сгъстяване на ястия. Богато на фибри и протеини, то ще допринесе за по-доброто храносмилане и работа на храносмилателната система.
Тъй като се получава от твърдото вещество на кокоса, кокосовото брашно запазва голяма част от полезните мазнини на кокоса, което го прави изключително здравословен продукт. Неслучайно той е един от най-често срещаните продукти и в нашите рецепти, рабира се – под различна форма. Кокосовото брашно, както и кокосовото масло са чудесен избор за направата на любим десерт.
Повечето от мазнините в кокосовото брашно са средноверижни триглицериди (МСТ) – основните защитни мазнини с изявени антивирусни, антимикробни и противогъбични свойства. Също така средноверижните триглицериди са доказани, че засилват метаболизма, правейки нашето брашно от кокос подходящо за диети за отслабване.
Съдържание: 100% органично и натурално кокосово брашно. Не съдържа глутен.
Хранителна стойност на 100 гр
Енергия 2761kJ/660kcal
Мазнини 64.5г
-от които наситени 57.2г
Въглехидрати 23.7г
-от които захари 7.4г
Фибри 16.3г
Протеин 6.9г
Сол 0.9г
Съхранение: да се съхранява на хладно и сухо място, далеч от слънчева светлина.