В Bazar.BG от 23 декември 2020г.
Последно активен 28 декември 2024г. в 21:57 ч.
1.Обновява организма на клетъчно ниво.
2. Стимулира метаболизма и има антистрес действие.
3. При анемия. Съдържа биологично активно желязо, витамини и минерали.
4. Осигурява храна за мозъка, подпомага производството на енергия и
производството на кръвни клетки. Поддържа функциите на мозъка, тъй като съдържа
невропептидни прекурсори (вещества, от които се нуждае мозъкът, за да работи
пълноценно)
5. Спирулина може да бъде полезна за
защита на клетките от липидна пероксидация и окислително увреждане на ДНК.
6. Стимулира мозъка за да мисли по-ясно, да работи по-бързо, да изпълнява
функциите си по-ефективно!
7. Противодейства при алергия от прах, полени и други.
8. Алкализира организма. Балансира ph на организма и е богата на витамини.
9. Помага за детоксикация на храносмилателната система и осигурява растеж
на полезните бактерии.
10. Насърчава възстановяването на тъканите при рани, изгаряния, отравяния,
акне, дерматити, витилиго, лупус, псориазис, инфекции.
11. Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Балансира холестерола.
12.Ефективна е при всички и диабетични, и ретинални увреждания.
13. Балансира нивата на кръвната захар
14. Балансира РНК
Спомага за детоксикация на организма от замърсители: приети консерванти прихранене, тежки метали и други и ако организма е в криза поради неправилна
употреба над токсични химически препарати (против комари и др.) и алергична
реакция от използвани химически препарати в домакинството.
Спирулина е част от протоколите за лечение на автоимунни заболявания:
заболявания: ревматоиден артрит, гонартроза, множествена склероза, , синдром на
Бехчет, синдром на Хайнц, псориазис, псориатичен артрит, гломерулонефрит,
лупус, гноен хидарденит (Hidradenitis Supurativa), Хочкин, рак и много други.
Освен че съдържа желязо и повече глицин и пролин, отколкото голям яйчен
белтък. Не забравяйте, колагенът е протеин, съставен от аминокиселини; Съставът
на спирулина е - 65% аминокиселини, което я прави задължителна за всеки
хранителен протокол за насърчаване на производството на колаген.