Подсладител Плодове на монаха
Органичен подсладител плодовете на монаха се наричат още плодове luo han guo. Този малък портокалов плод със сладка каша носи името си от факта, че е бил култивиран предимно от будистки монаси още през 13 век.
Плодът на монаха, или ло хан гуо, е малък зелен пъпеш, произхождащ от Южен Китай и кръстен на монасите, които за първи път са го култивирали преди векове. Ползите за здравето на плода са добре известни в традиционната китайска медицина.
В 250-пъти по-сладък от захарта. Екстрактът съдържа нула калории, нулеви въглехидрати, нулев натрий и нулева мазнина. Има мощни антиоксидантни свойства.
- насърчава загубата на тегло
- безопасен за диабет
- имат противовъзпалителни ефекти и могат да помогнат за предотвратяване на рак и да поддържат стабилни нива на кръвната захар.
Плодове на монаха могат да подсладят всичко, включително:
- кафе
- горещ чай, студен чай или лимонада
- салатни дресинги
- сосове
- шейкове
- смути
- овесени ядки или други топли зърнени храни
- за приготвяне на сладкиши.
Преглеждания: 1 559
☆
☆
☆
☆
☆
Оценка 0 от 0 глас.