Оцетна киселина 99,9% за мариноване на риба
Оцетна киселина 1 литър
В кулинарията оцетната киселина се използва за мариноване на риба и рибни продукти.
Цена с ДДС - 14,00 лв
Доставката с Еконт е с 30% отстъпка от куриерската такса
Една от класическите рецепти за ”ПЕРЛА”
Продукти:
- 1 кг цаца или хамсия
- 23 мл оцетна киселина (CH3COOH-100%)
- 260 гр едра сол
- 2 л вода
- 150 мл олио
Приготвяне: Приготвя се саламурата, като се смесват оцетната киселина, солта и водата.
Рибата се почиства от главите и се поставя в саламурата.
Престоява 24 часа.
След това се запържва олиото и се оставя да изстине (може в олиото да се запържат няколко резенчета ябълка - за аромат).
Налива се малко от изстиналото олио в бурканче и започва да се реди рибата.
Така се нарежда, че да не остане без олио, т.е. постоянно се добавя по малко олио.
В бурканчето може да се сложи дафинов лист и черен пипер.
Най-рано след 2-3 денонощия е готова за консумация.