В Bazar.BG от 25 януари 2023г.
Последно активен вчера в 09:54 ч.
Качеството, с което се гордеем
Kрем Брюле
Смес от 300 гр.
Прясно мляко и 500 гр. Течна сметана се
загряват до 80°С. Добавят се 150 гр. Крем „Брюле” и при непрекъснато
бъркане сместа се оставя да ври 3-4 минути докато кремът се хомогенизира.
Изсипва се в термоустойчиви чаши и се оставя в хладилник за 2 часа. Поръсва се
с кафява захар или пудра захар и се запича докато захарта се карамелизира.
Крем Тирамису
Студен крем с
наситен специфичен аромат и вкус за производство на италиански сладкиш Тирамису
както и за торти и пасти. Разбива се със студена вода и течна сметана в
съотношение 1:1:4. Получава се гладък крем с гланц. Гарнира се с какао на прах
Крем Бавария
Сметанов крем
подходящ за приготвяне на торти, пълнеж на еклери и директна консумация.
Разбива се със
студена вода в съотношение 1:2. По желание може да се добави 0,5 л. течна
сметана за получаване на по-маслен и по-обемен крем.
Предимства на
кремовете VIVA:
- Разбиват се във
вода, мляко или течна сметана; -
Стабилни на замразяване и размразяване; - Толеранс на температурата на течността, в която разбиваме: от 5 –
25°C; - Фина структура; - Висок рандеман; - Стабилност; - Леки и кремави.
МУСОВЕ
Шоколадов,
Ванилов: прилагат се горните съотношения и начин на приготовление.
При разбиване
увеличават обема си значително, което ги прави особено подходящи за продажба на
обем. Разбиват се с миксер на висока скорост. Може да се използва вода в
съотношение 1:2, прясно мляко в съотношение 1:3 или вода и течна сметана в
съотношение 1:2:1.
Фирма Дерек ООД
е основана през
1991г. в Благоевград с дейност внос, производство и търговия на хранителни
продукти. През 1994г. Дерек ООД е първата българска фирма, която започва
производство на сухи смеси за кремове и сладоледи както в малки, така и в
килограмови опаковки. Рецептите за тях са разработени във водещи лаборатории в
Германия и същевременно са съобразени с българския вкус.