Натто е вид специфична традиционна японска храна, която се приготвя от ферментирали соеви зърна в специална закваска. Съдържа голямо количество протеини, витамините А, С и от групата В и минералите калций, магнезий, желязо, фосфор и мед. Натто е богат на ензима натокиназа и витамин К2, които се свързват с множество здравословни ползи. Не случайно го наричат Японската храна на дълголетието.
ПОЛЗИ И ПРЕИМУЩЕСТВА:
Предотвратява запушването на съдовете, намалява вискозитета на кръвта и защитава сърдечно-съдовата система;
Натто премахва прекомерното количество фибрин – неглобуларен белтък, причина за появата на тромба;
Подобрява микрофлората на стомашно-чревния тракт;
Витамин К - намалява болката в ставите, превенция срещу остеопороза;
Ефективен при болест на Алцхаймер (унищожава амилоидните влакна);
Намалява съсирването на кръвта, което помага при инфаркт на миокарда, инсулт и белодробна емболия;
Гроздето разширява съдовете и повишава циркулацията на кръвта, освен това ресвератролът, съдържащ се в гроздето, представлява силен антиоксидант – убива бактерии, вируси, гъбички; ликвидира свободните радикали; увеличава глюкозната толерантност на диабетици; поправя увреденото ДНК на клетките;
Глогът очиства „боклука” от съдовете. Той се използва за подобряване на храносмилането, при запушване на енергията Ци, за укрепване на сърдечните мускули, подобрява кръвообращението;
Нарът защитава и възстановява стените на съдовете, прави ги еластични и нечупливи. Съдържа много фито- вещества, защитаващи слизестите повърхности на артериите от увреждания и възпаления, способен е да извежда холестерола от организма, да разрежда кръвта и да очиства стените на съдовете от плаки.
Състав: ферментирали соеви зърна, глог, нар, грозде
Опаковка: 90 таблетки
Продуктът е регистриран в Българската агенция по безопасност на храните с Рег.№ T03190298