500 въпроса за здравето и храненето” Патрик Холфорд
Доставка
Лично предаване; Купувача
След успеха на „Как да се лекуваме с храна“ издателство „Ентусиаст“ представя втора книга от известния специалист по хранене и здравословен начин Патрик Холфорд.
В „500 въпроса за здравето и храненето“ нутриционистът Холфорд отговаря на най-често задаваните въпроси за здравето и храненето. Той обяснява на изключително достъпен език как чрез балансиран режим може да се справите с болестите и неразположенията – от обикновената настинка до сериозните състояния, застрашаващи живота. Освен това подходящата диета може да облекчи страданията при редица хронични болести.
Специалистът отговаря на всички онези наглед незначителни въпроси и притеснения, които не се решавате да споделите с вашия лекар, и дава изключително полезни съвети за това какво е полезно за вашето здраве и какво не и защо.
В книгата ще откриете интересна и полезна информация за:
Болести, неразположения и наранявания
Диети и режими на хранене
Душевно здраве
Здравето и околната среда
Здравето на детето, жената и мъжа
Бременност и репродуктивно здраве
Сън
Стрес
Отслабване
Тютюнопушене, алкохол и стимуланти
Хранителни добавки
и други.
Освен сборник с изчерпателна информация и безценни препоръки от специалист в областта, за читателите тази книга може да бъде и наръчник с мотивационен характер, който да ги стимулира да водят целесъобразен и пълноценен здравословен начин на живот. Решението за справяне с болестите не се намира в аптеката, а се крие в природата и в стабилното душевно състояние на човек.
Преводът е дело на Катя Перчинкова.
„Патрик Холфорд е един от водещите световни специалисти по хранене и здравословен начин на живот.
Новаторският му подход му е спечелил милиони почитатели и последователи.“
Дейли мейл
Патрик Холфорд е сред водещите специалисти по хранене във Великобритания. През 1984 г. той основава Институт по рационално хранене в Лондон, който има за патрон д-р Лайнъс Полинг – носител на Нобелова награда за химия (1954) и на Нобелова награда за мир (1962). Институтът се занимава с проблемите на храненето през последните 20 години и е обучил едни от най-популярните специалисти в Европа в тази област. Той е автор на 34 книги, издадени на повече от 20 езика. Често взема участие в редица правителствени кампании по проблемите на храненето във Великобритания. През октомври 2004 участва в най-мащабното за страната изследване на здравето и начина на хранене на нацията, в което се включват 37 000 души.
Преглеждания: 175
☆
☆
☆
☆
☆
Оценка 0 от 0 глас.