Кафе с уникален вкус и аромат
Внимателно подбрани сортове Арабика
Приготвя се по автентична рецепта. Зърната се изпичат и се смилат. Така се запазва естественият аромат и съставките на кафето.
Начин на приготвяне с джезве:
измерете с чашата водата и я изсипете в джезвето
за всяка чаша добавете 1-2 лъжички кафе (5-6 гр. на чаша 65 мл.) и две лъжичкии захар
(количеството захар е по вкус)
Разбъркайте добре кафето и захарта на бавен огън.
Кипналата пяна я разпределете в чашите.
Останалото кафе го сварете докато кипне още един път и го изсипете в чашите.
Може да се приготвя също и на кафемашина
По обичай турското кафе се сервира заедно с вода. Изпивайки водата консуматорът се подготвя за вкуса на кафето.
При масова консумация е по-практично да се сервира средно подсладено.
Метална кутия от 250 гр