Сушен червен пипер, опушен, смлян и термично обработен.
Пушеният червен пипер се произвежда от изсушен смлян червен пипер, мек сладък сорт, бавно изсушен на слънце, за да запази всичките си естествени качества. След това опушен на дъбова жар, за да се придаде богат опушен аромат.
Една чаена лъжичка в ястие за четирима души често е повече от достатъчна. Внимавайте, когато го използвате, за да не доминира вкусът му. Когато се съмнявате, винаги добавяйте малко по-малко и първо опитайте ястието, за да определите дали имате нужда от повече.
За овкусване на боб, леща, маринати, зеленчуци, супи, яйца, сирена, месо на скара, печени картофи.
1/2 - 1 ч.л. е достатъчна за 4-6 порции.
www.chubrika.bg