Готварски термометър за храни и течности TP101, -50°С до +300°С,
ОПИСАНИЕ
Термометър за храни и течности TP101, тип молив, от -50°С до +300°С. Намира широко приложение в хранително-вкусовата промишленост, бита и ежедневието.
Приложение
Готварски термометър, наричан още кухненски термометър или термометър тип писалка, намира широко приложение в хранително-вкусовата промишленост за измерване температурата на храни и течности с цел прецизно спазване на технологичните процеси. Кухненският термометър се използва често и в бита - за проверка и контрол на температурата на детски храни и млека. Изключително важно е да се следи температурата на детските и бебешките храни и течности.
Термометърът е незаменим помощник и в кухнята при проверка на оптималната температура на течности и субстанции за ястия и десерти, както и за проверка на температурата във вътрешността на месо за постигане на различни степени на изпичане. И докато в домашната кухня е препоръчителен инструмент, то в професионалната кухня на ресторанти, хотели, заведения за бързо хранене и др. е абсолютно задължителен. Там температурата на телешкия стек не се оставя на случайността или на усета на готвача, а се следи стриктно, за да се получи желания резултат.
Дигитален контактен готварски термометър
показание на температурата - °С \ °F;
дължина на металната пръчка - 146 mm;
захранване - 1 батерия x 1.5V AG13/LR44 (включена в комплекта).
Допълнителна информация
самоизключване при неупотреба след 15 min;
индикатор за разредена батерия;
запазване на последно измерена стойност.