Меден ябълков оцет.
Множеството
ползи върху здравето ни, оцетът дължи на факта, че при ферментацията му
в него се запазват цели 20 микроелемента, съдържащи се в пресните
ябълки, сред които – пектин, калий, мед, желязо. Освен на ферменти и
биофлавоноиди, киселата течност е богата на вит. В, С, Е и А.
Ползите
от ябълковия оцет далеч не се изчерпват до тук. С антисептичните си
свойства той е сигурен убиец на гъбички. Действа благоприятно и върху
чернодробната дейност, стимулирайки дейността по пречистване на
токсините от този жизнено важен орган.
Ябълковата кисела течност е
едно от най-мощните естествени средства, помагащо в битката с излишните
килограми, акнето и вредния холестерол.
Наред с това е средство за облекчаване на болките при подагра, разширени вени и болно гърло.