Винени дрожди за бели вина - 20 гр., 20220046
Магазин за майстора - табиетлия на домашни вино и ракия.
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА до офис на куриерска фирма ЕКОНТ ИЛИ СПИДИ, при направа на поръчка до 2 кг, за сума над 100 лв с ДДС.
КОД: 20220046
Френски култивирани дрожди за бяло вино, подпомагащи алкохолната ферментация и подобряващи аромата и вкуса на виното.
Предназначение:
Осигурява пълна алкохолна ферментация, дори и при трудни условия. Подобрява аромата и вкуса на виното.
Дозировка:
20 грама на 100 литра вино или плодов материал.
Приложение:
При първоначална ферментация.
ПРИ ПРОИЗВОДСТВО НА БЕЛИ ВИНА ДОБАВЕТЕ ВЕДНАГА СЛЕД ИЗТОЧВАНЕ НА ШИРАТА ОТ ДЖИБРИТЕ. ПРИ ФЕРМЕНТАЦИЯ С ДЖИБРИ, ДОБАВЕТЕ ДО МАКСИМУМ 24 ЧАСА СЛЕД СМИЛАНЕ.
ПРИ ПРЕКЪСНАЛА ФЕРМЕНТАЦИЯ
В СЪД С ОБЕМ 2 ЛИТРА СЕ СИПВА 100 ГРАМА ЗАХАР И СЕ ДОЛИВА ЗАТОПЛЕНА ДО 40°С ВОДА. В ЧИСТ СЪД СЕ НАЛИВА 200 МЛ. ОТ ЗАХАРНИЯ РАЗТВОР И СЕ ДОБАВЯ ЕДНО ПАКЕТЧЕ ДРОЖДИ. НА ВСЕКИ 15 МИНУТИ СЕ ДОЛИВА 200 МЛ. ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА ЗАХАРНИЯ РАЗТВОР. ДРОЖДИТЕ ПРЕСТОЯВАТ ЕДНО ДЕНОНОЩИЕ НА ТОПЛО И СЕ ПРИБАВЯТ КЪМ ОСНОВНИЯ МАТЕРИАЛ.
ПРИ ЗАТРУДНЕНА ФЕРМЕНТАЦИЯ (ОСТАТЪЦИ НА ПЕСТИЦИДИ, ЛОШО ГРОЗДЕ)
ВЛАГАТ СЕ ДВОЙНО КОЛИЧЕСТВО ДРОЖДИ (40ГРАМА/100ЛИТРА) И СЕ ДОБАВЯ АКТИВАТОР ФЕРМЕНТАЦИЯ.
СЪДЪРЖАНИЕ
СЕЛЕКТИРАНИ ВИНЕНИ ДРОЖДИ - SACCHAROMYCES CEREVISIAE
Ние предлагаме всичко необходимо за производството на домашен алкохол, на едно място. Екипът на ракиата.бг Ви пожелава приятно пазаруване!