Магазин за майстора - табиетлия на домашни вино и ракия.
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА до офис на куриерска фирма ЕКОНТ ИЛИ СПИДИ, при направа на поръчка до 2 кг, за сума над 100 лв с ДДС.
КОД: 20220044
Сулфитирането е процедура която се извършва с цел да се създаде по – добра среда за развитие на културни дрожди и да се премахнат оцетно – кисели бактерии или дрожди, които са от диви щамове и биха развили непълноценна ферментация, вредни вещества или неприятни вкусови качества на крайният продукт.
КАЛИЕВИЯТ МЕТАБИСУЛФИТ Е КРИСТАЛНО ВЕЩЕСТВО, КОЕТО СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА СУЛФИТИРАНЕ НА ГРОЗДОВА КАША, МЪСТ ИЛИ ВИНО.
ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ
ИЗПОЛЗВА СЕ ЗА СУЛФИТИРАНЕ НА ВИНО. ПРЕДОТВРАТЯВА ОКИСЛЕНИЕТО НА ЦВЕТА И ВКУСА НА ГРОЗДЕТО ПРИ СМИЛАНЕ. ОСИГУРЯВА ЧИСТА СРЕДА ЗА ЗАПОЧВАНЕ НА АЛКОХОЛНА ФЕРМЕНТАЦИЯ С КУЛТИВИРАНИ ДРОЖДИ. ИНХИБИРА ДИВИ ДРОЖДИ, ОЦЕТНО КИСЕЛИ БАКТЕРИИ. ПРЕДПАЗВА ОТ БАКТЕРИЙНО РАЗВАЛЯНЕ НА ВИНОТО. СТАБИЛИЗИРА ВИНОТО СЛЕД АЛКОХОЛНА ФЕРМЕНТАЦИЯ И УДЪЛЖАВА „ЖИВОТА“ МУ.
ДОЗИРОВКА
ЗДРАВО ГРОЗДЕ: 10-15 Г/100Л МЪСТ
ЗАГНИЛО ГРОЗДЕ: 15–30 Г/100Л МЪСТ. ПРИ БИСТРЕНЕ, ПРЕТАКАНЕ, БУТИЛИРАНЕ: 10Г/100Л
ПРИЛОЖЕНИЕ
ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗЧИСЛЕНОТО КОЛИЧЕСТВО СЕ РАЗТВАРЯ В МАЛКО ВОДА. СМЕСТА СЕ РАЗБЪРКВА И СЕ ДОБАВЯ В СЪДА ЗА ФЕРМЕНТАЦИЯ ИЛИ СЪХРАНЕНИЕ НА ВИНОТО.
СЪСТАВ
ПРАХООБРАЗЕН ИЛИ ГРАНУЛИРАН
Ние предлагаме всичко необходимо за производството на домашен алкохол, на едно място. Екипът на ракиата.бг Ви пожелава приятно пазаруване!