Сушилни за лешници и орехи
✅️Сушилни за лешници 🌰и орехи.
Трябва да се предотврати образуването на афлатоксини, за да могат лешниците, които са сред традиционните експортни продукти на страната ни и имат голяма икономическа стойност, да получат стойността, която заслужават и износът им да бъде устойчив. Лешниците, съхранявани без сушене, особено в райони с валежи по време на периодите на прибиране на реколтата, причиняват загуба на качество, гниене, плесен и образуване на афлатоксини. Тези организми причиняват много болести по растенията, животните и хората, а също така причиняват загуби на повечето селскостопански продукти всяка година. 🦠
За да се произвеждат качествени лешници и да се предотврати накърняване на качеството и репутацията на лешници, един от най-важните етапи за предотвратяване образуването на афлатоксин в лешниците е фазата на сушене. 🌰 Лешниците трябва да се сушат правилно. 🌰 Високата влажност на събраните лешници трябва да се намали до 6% и основното е да се осигури това при необходимост. Тъй като тази ситуация не може да бъде постигната при процеси на сушене, извършвани с традиционни методи, желаният резултат ще бъде постигнат чрез машинно сушене. Въпреки това, ако лешниците губят влага твърде бързо, това води до загуба на качество. Това се случва поради изключително внезапна загуба на продукта и обикновено се причинява от твърде висока температура на сушене. Поради тази причина температурата в сушилните за лешници се контролира постоянно по електронен път. Гарантирано е, че продуктът изсъхва най-ефективно и без повреди в определен температурен диапазон.
Преглеждания: 398
☆
☆
☆
☆
☆
Оценка 0 от 0 глас.