Пъдпъдъчи яйца ДОМАШНИ
1 кутия от 12 броя - 3 лв
Знаете ли , че пъдпъдъчите яйца помагат при лечението на над 10
заболявания. В тях се съдържат повече биологично активни вещества,
отколкото в яйцата на които и да било птици.
Пъдпъдъчите яйца превъзхождат кокошите по наличие на витамин В 12,ч
затова са полезни за вегетарианци, които са се отказали от месото, но
консумират млечни и яйчни продукти.
Рекордно е съдържанието на витамини А, В1 и В2 в продукта. Наличие на
цинк, магнезий, калий, фосфор, манган и много желязо. Пъдпъдъчите яйца
са полезни при големи физически натоварвания и като част от диетично
меню.
Да, ако сте решили да отслабвате, изяждайте по 1-2 яйца дневно, но не
повече, за да извлечете само витамините и минералите, които се съдържат в
продукта и това да не отрази на килограмите ви.
Полезни свойства на пъдпъдъчите яйца
Полезните свойства на тези яйца са признати и от медицината. Редовната
консумация на продукта е в състояние да облекчи протичането на някои
неврози и психосоматични проблеми, включително и бронхиална астма.
Умерената им употреба е полезна при сърдечни заболявания.
Трябва да се отбележи, че в пъдпъдъчите яйца се съдържа по-малко
холестерол, в сравнение с кокошите и затова се препоръчват на хора със
сърдечни проблеми, дори и на стари хора (но при условие, че се ограничи
приема на други продукти, богати на холестерол).
Репродуктивното здраве също се повлиява добре от хапването на яйцата.
Протеинът, полезните мазнини и фолиевата киселина помагат за
поддържането на хормоналния баланс при жените. По време на бременност се
препоръчва изяждането на 2 - 3 яйца всеки ден. За мъжете също са
полезни, дори се смята, че са по-ефективни от виаграта.
Когато става въпрос за децата, ще споменем, че в Япония на всеки ученик се дават по 2 пъдпъдъчи яйца всеки ден за обяд.
Комплексът от витамини, протеини и минерали помага за активизирането на мозъчната дейност, децата запомнят повече в училище.
Голям плюс са почти неутралният вкус на продукта и интересният външен
вид, защото така малчуганите ги хапват без особени притеснения. Разбира
се, всяко нещо е полезно, ако се приема в разумни количества и не се
прекалява с консумацията му. За деца в предучилищна възраст са
достатъчни 1 - 2 яйца, а за учениците - 2 - 3 дневно.
Черупката на пъдпъдъчите яйца
Черупката е полезна и за деца, и за възрастни. 95% от нея е калциев
карбонат, който се усвоява лесно от нашия организъм. Точно затова тя не
бива да се изхвърля. Съдържа: мед, флуор, желязо, манган, молибден,
фосфор, сяра, цинк, силиций и други необходими микроелементи.
Редовната употреба на черупките се препоръчва при чупливи нокти и коса,
при кървене на венците, раздразнение и безсъние, запек, уртикария и
астма.