ПОЛЕЗНИ СВОЙСТВА НА СУСАМОВ ТАХАН
Сусамовият тахан е ароматен и пълен с витамини, минерали и хранителни вещества, които се усвояват по-лесно в сравнение с консумацията на цели сусамени семена. Той действа като балсам за стомаха и червата, защото съдържа много фибри и протеини.
Таханът от белен сусам е особено подходяща храна за деца, спортисти, бременни и кърмещи жени и жени в менопауза - срещу остеопороза, тъй като е богата на калций, който укрепва костите и мускулите. Таханът съдържа Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, които са полезни за здравето на мозъка и нервната система. Богат е също на протеини, което го прави изключително подходящ за вегани и вегетарианци.
ДОБАВЕТЕ АРАБСКИ ЩРИХ КЪМ ВАШИТЕ ЯСТИЯ СЪС СУСАМОВ ТАХАН!
Сусамовия тахан се използва широко в Близко-източната кухня и е основна съставка за ястия като хумус и баба гануш.
Той е идеален за салатен дресинг, спагети и сосове.
Намажете го на тост, крекери или бисквити.
Ако искате да хапнете нещо сладко, смесете го с лъжица мед и банан.
Можете да го добавите към смути, кисело мляко, зърнени храни или тесто за бисквитки или торти.
Експериментирайте в кухнята и ще се изненадате от прекрасния вкус, който сусамовият тахан добавя към вашата храна!