Белият сусамов тахан е натурален продукт, произведен от изсушени на ниска температура семена сусам. Семената се обелват, за да получат специфичния светъл цвят и богат вкус. След това се смилат, докато се получи гладка и кремообразна текстура. Не са добавени сол, захар, палмово масло или други рафинирани масла.
Отделянето на маслото на повърхността на тахана е естествен процес. За да придадете на продукта отново гладка текстура, просто го разбъркайте!
ПОЛЕЗНИ СВОЙСТВА НА СУСАМОВ ТАХАН
Сусамовият тахан е ароматен и пълен с витамини, минерали и хранителни вещества, които се усвояват по-лесно в сравнение с консумацията на цели сусамени семена. Той действа като балсам за стомаха и червата, защото съдържа много фибри и протеини.
Таханът от белен сусам е особено подходяща храна за деца, спортисти, бременни и кърмещи жени и жени в менопауза - срещу остеопороза, тъй като е богата на калций, който укрепва костите и мускулите. Таханът съдържа Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, които са полезни за здравето на мозъка и нервната система. Богат е също на протеини, което го прави изключително подходящ за вегани и вегетарианци.
ДОБАВЕТЕ АРАБСКИ ЩРИХ КЪМ ВАШИТЕ ЯСТИЯ СЪС СУСАМОВ ТАХАН!
Сусамовия тахан се използва широко в Близко-източната кухня и е основна съставка за ястия като хумус и баба гануш.
Той е идеален за салатен дресинг, спагети и сосове.
Намажете го на тост, крекери или бисквити.
Ако искате да хапнете нещо сладко, смесете го с лъжица мед и банан.
Можете да го добавите към смути, кисело мляко, зърнени храни или тесто за бисквитки или торти.
Експериментирайте в кухнята и ще се изненадате от прекрасния вкус, който сусамовият тахан добавя към вашата храна!