Dr. Nature ПЕА форте, 60 капсули
Доставка
Лично предаване; Купувача
Всяка капсула съдържа: 300 мг. палмитоилетаноламид (PEA).Dr. Nature препоръчва за подпомагане при:Ставни болки и възпаления, състояния като артрит и остеоартрит.Невропатична болка – подходящо при диабетна невропатия и ишиас.Болки причинени от травми или инфекции.Неврогенни болки(в резултат на увреждане на нервите).Автоимунни заболявания – облекчава ревматоиден артрит.Предпазва от артериална ригидност, поддържа гъвкавостта на артериите, предотвратявайки усложнения.Кожни възпаления, екзема, псориазис и алергии.Чревни възпаления, синдром на раздразнените черва.Проблеми с когнитивната функция, паметта и концентрацията.Симптомите на алергични реакции като сърбеж и възпаление.Възстановяването на увредени тъкани, включително ставни и хрущялни тъкани.Прием: от 1 до 3 капсули дневно според нуждите.Палмитоилетаноламидът (PEА) е част от групата на биологично-активните липиди с болкоуспокояващо действие. Той модулира и ефективно повлиява ендоканабиноидната система и подпомага производството на ендоканабиноиди в организма. Регулира различни биологични функции, включително невромодулаторната активност в централната нервна система, като наред с това оказва мощен ефект върху различните възпалителни механизми, предизвикващи неврогенни и невропатични болки.Приемът на Dr. Nature ПЕА Форте е особено препоръчителен в следните случаи:Хронична болка и възпалениеПодходящ за хора, страдащи от състояния като артрит, невропатия или хронична болка, тъй като PEA има доказано противовъзпалително и аналгетично действие.Ставни проблемиПрепоръчва се при артрит, скованост и възпаление в ставите, тъй като PEA подпомага възстановяването на хрущялите и регенерацията на тъканите.НевропатияОсобено подходящ за хора, страдащи от невропатична болка, като диабетна невропатия или ишиас, тъй като PEA модулира нервната възбудимост и намалява болковите симптоми.Проблеми с нервната системаПрепоръчителен при редица неврологични заболявания, поради невропротективните свойства на PEA.Подобряване на когнитивната функцияМоже да бъде полезен за лица с когнитивни нарушения, свързани с възрастта или невродегенеративни заболявания, както и за подобряване на паметта и концентрацията.Палмитоилетаноламид (PEA) и неговите изключителни ползи за тялотоПалмитоилетаноламид (PEA) е естествено срещащо се мастно-киселинно производно (амид на мастната киселина палмитинова киселина), което се синтезира в организма като част от физиологичния отговор на клетките към възпаление и болка. PEA се намира в много тъкани на човешкото тяло, включително мозъка, черния дроб, белите дробове и кожата, както и в клетките на имунната система. То присъства също в храни като яйца, мляко, соя и фъстъци, макар и в малки количества.PEA се синтезира в организма, когато клетките са подложени на стрес, възпаление или увреждане. То играе ключова роля в регулацията на имунния отговор и облекчаването на възпалителните процеси. Като ендогенен антиоксидант, PEA модулира активността на мастните киселини в тялото и намалява възпалителните реакции, действайки върху специфични рецептори като PPAR-α (пероксизом пролифератор-активиран рецептор алфа).Дефицитът на PEA може да възникне при хронични възпалителни състояния или когато тялото не успява да синтезира достатъчно от това съединение, за да се справи с болката и възпалението. Такъв дефицит често се свързва с неврологични заболявания, автоимунни нарушения, хронични болкови състояния и свързани със стареенето процеси, които намаляват естествените защитни механизми на организма.Как действа добавкатаPPAR-α рецепторна активацияPEA активира ядрения рецептор PPAR-α (Peroxisome Proliferator-Activated Receptor Alpha), който регулира експресията на гени, отговорни за възпалителните процеси. Активацията на този рецептор води до потискане на производството на провъзпалителни молекули като цитокини и хемокини, както и на ензима циклооксигеназа-2 (COX-2), който играе ключова роля във възпалителната каскада. В резултат на това, PEA намалява възпалението и острите възпалителни реакции, като по този начин облекчава състояния като артрит, хронични възпалителни заболявания и неврологични нарушения.Модулация на мастоцитите и макрофагитеPEA регулира активността на мастоцитите (имунни клетки, които освобождават възпалителни медиатори) и макрофагите – основни клетки на вродената имунна система. Чрез намаляване на активността на тези клетки, PEA ограничава възпалителния процес на тъканно ниво, което е от ключово значение при хронични състояния като ревматоиден артрит, множествена склероза и възпалителни болести на червата. Тази способност да инхибира мастоцитите допринася за намаляване на хроничното възпаление и невропатичната болка.Аналгетичен ефектPEA притежава значителен аналгетичен потенциал, който се основава на модулирането на ноцицептивните сигнали чрез TRPV1 (Transient Receptor Potential Vanilloid 1) рецептори и канабиноидните CB2 рецептори. TRPV1 е известен като рецептор, участващ в усещането за болка и терморегулацията. PEA намалява чувствителността на тези рецептори към ноцицептивни (болкови) стимули, като потиска освобождаването на невротрансмитера субстанция P и глутамат, които усилват болковите сигнали. Това го прави ефективен при хронични болкови синдроми като невропатична болка, фибромиалгия и други болкови състояния.Невропротекция и регенерация на нервната тъканPEA защитава нервната тъкан чрез намаляване на възпалението в мозъка и гръбначния мозък. Освен че инхибира възпалителните медиатори, PEA модулира активността на глиалните клетки, които участват в поддържането на хомеостазата в нервната система. При прекомерна активация тези клетки могат да индуцират невровъзпаление, което води до увреждане на нервната тъкан. Чрез потискане на този процес, PEA предотвратява неврологични увреждания и подпомага регенерацията на нервите. Това го прави особено полезен при заболявания като диабетна невропатия, мултипленна склероза и посттравматични неврологични нарушения.Знаете ли, че….Палмитоилетаноламид (PEA) е открит през 50-те години на миналия век като естествено съединение, което се намира в някои храни като яйчен жълтък и соя. Интересно е, че PEA се произвежда и от самото тяло като отговор на възпаление и болка.През 1993 г. изследователят Рита Леви-Монталчини, носител на Нобелова награда за откриването на нервния растежен фактор (NGF), изказва хипотезата, че PEA може да модулира възпалителните процеси в организма чрез намаляване на освобождаването на NGF. Откритието подчертава значението на PEA в регулирането на хроничните възпаления и болкови състояния, особено в нервната система.
Преглеждания: 24
☆
☆
☆
☆
☆
Оценка 0 от 0 глас.