Комплект за направа на домашни сушени или малотрайни колбаси
По-голямата част от нещата, най-вече колагеновите обвивки, стартерните
култури и термометъра са чисто нови. Останалите малки разфасофки са
добавки от хранително - вкусовата промишленост, повечето от които са
внос отвън. Т.е. няма как да бъдат закупени от България. Могат да се
използват за направата на шунки, месни консерви, бирени разядки, сушени
колбаси, карначета и т.н. При желание мога да включа и тествани рецепти.
Количествата на добавките, които се ползват са минимални, така че
комплекта ще ви стигне за години наред.
Продавам всичко, тъй като се местя и вече няма как да практикувам хобито. Комплекта включва:
2 броя колагенови обвивки 19 мм. / 14 метра. Бонус 2 - 3 мм. обвивка 22 мм.
2 броя колагенови обвивки 18 мм. / 14 метра. Един брой стига за запълване с 3 - 4 кг. кайма.
2 броя колагенови обвивки тип "задънено черво" с диаметър 75 мм. Полезен обем над 1,5 кг.
Стартерна култура за сушени колбаси Йо-про за 20 кг. кайма с инструкции.
Ензим Бромеланин за окрехкотяване на месо. Ползва се от пържоли до сушено месо Джърки.
Аскорбинова киселина, антиоксидант и консервант.
Натриев нитрит 6,25 %. Консервант, висока концентрация.
Натриев триполофосфат. Задържа водата в шунките.
Мононатриев глутамат. Овкусител.
Глюконо-делта-лактон. Подкиселител за сушени меса и консервант.
Натриев цитрат. За направата на топени сирена.
Калциев карбонат. За запазване на твърдостта на трушии и др.
Термометър за шунковар от 0 до 120 градуса.
Памучни конци за колбаси.
Цената, която търся за всичко е 55 лв. В мрежата е над 150, тъй като
никой не продава в минимално количества. Ще бъда в България до 20
декември, след това се прибирам след празниците.