Представям ви автентична немска солна керамика - един занаят, с вековни традиции. Какво е различното с обикновената керамика ? По време на печенето, когато температурата в пещта достигне + 1200 градуса, през специални отвори в камерата се добавя готварска сол. Кристалите на солта веднага се изпаряват от високата температура и се наслояват върху съдовете като т.н. "отлагания" По този начин се постига така характернита за тези съдчета текстура на "портокалова кора". Колкото по-изявен е релефът, толкова по-интензивно е отлагането на сол. Този метод на производство е по-сложен и трудоемък от обикновената керамика и днес все по-малко грънчарски ателиета я произвеждат Поради това тя е и по-скъпа.
Солната керамика е напълно безвредна, подходяща за ползване в съдомиялна. Всяко едно съдче е уникално - няма две с еднакъв рисунък. Характерен за солната керамика цвят е кобалтът.
Стомната, която се продава, е с височина 20 см, диам. 14 и вместимост - около 1 л. Отлично състояние !