В Bazar.BG от 11 ноември 2019г.
Последно активен днес в 07:04 ч.
Всяка капсула съдържа: Стандартизиран екстракт от грудки на Аморфофалус конджак (Amorphophallus rivieri) – 500 мг, от които 425 мг глюкоманан (85 %).
Dr. Nature препоръчва за подпомагане при:
Формулата съдържа стандартизиран екстракт от грудките на аморфофалус
конджак (Amorphophallus rivieri) с висока концентрация на глюкоманан
(85%) – натурално водоразтворимо влакно (диетични фибри), известно с
изключителната си способност да задържа вода и да увеличава обема си
многократно. Благодарение на този механизъм Dr. Nature Глюкоманан Форте съдейства за намаляване на глада, апетита, излишните калории и
натрупването на мазнини и естествено подпомага физиологичния процес на
отслабване.
Предимства на продукта Dr. Nature Глюкоманан Форте
Начин на употреба: 2 пъти по 1 капсула (с повече вода, преди 2 основни хранения). За максимален ефект приемайте 2 пъти х 2 капсули.
Контролът
на телесното тегло е предизвикателство, което изисква цялостен подход –
регулиране на апетита, подкрепа на метаболитните процеси и насърчаване
на здравословните хранителни навици. Dr. Nature Глюкоманан Форте е създаден именно за тази цел – да подпомага естественото поддържане на
нормално тегло, като същевременно дава усещане за ситост и допринася за
доброто функциониране на храносмилателната система и намаляване на
общия калориен прием.
Как действа
Amorphophallus
konjac е многогодишно тревисто растение от семейство Araceae,
разпространено в Югоизточна Азия, най-вече в Китай, Япония, Виетнам и
Корея. То развива голяма подземна грудка (кореноплод), която натрупва
значително количество разтворими диетични фибри – най-вече глюкоманан.
Този полизахарид е основното активно вещество в хранителната добавка Dr. Nature Глюкоманан Форте.
Грудките
на растението се сушат, смилат и стандартизират, за да се получи
екстракт с високо съдържание на глюкоманан – водоразтворим фибрен
компонент с изключително висока способност за набъбване. Глюкомананът
може да абсорбира до 50 пъти повече вода от собственото си тегло, като
при контакт с течности образува обемен, вискозен гел. Именно този
механизъм стои в основата на усещането за ситост, което настъпва при
прием преди хранене.
Глюкомананът, основната активна съставка в продукта, представлява
водоразтворим полизахарид. Това вещество има изключителна хидрофилност и
набъбва многократно при контакт с вода. След прием, капсулите достигат
стомаха, където глюкомананът абсорбира течностите и образува обемиста
гелоподобна маса. Тази структура механично запълва стомашния лумен и
стимулира рецепторите на разтягане в стомашната стена, изпращайки
сигнали към центровете на ситостта в хипоталамуса. В резултат на това се
постига по-дълготрайно усещане за ситост, което спомага за намаляване
на калорийния прием и подобрява самоконтрола върху апетита. Забавеното
изпразване на стомаха допълнително удължава интервалите между
храненията, което е от съществено значение при режими за редукция на
телесно тегло.
Гелообразната консистенция на глюкоманана
ограничава достъпа на ензими до хранителните субстрати, особено
въглехидратите. Това води до забавено разграждане на нишестето и
по-бавно усвояване на глюкозата в тънките черва. Така се постига по-мек
гликемичен отговор след хранене и се избягват резките пикове на кръвната
захар, които обикновено са последвани от рязък спад и отново провокират
глад. Допълнително, глюкомананът повлиява секрецията на хормони като
GLP-1 и пептид YY, които участват в регулацията на апетита и гликемичния
контрол. Чрез поддържане на по-стабилна кръвна захар и намаляване на
чувството за глад между храненията, той е особено подходящ за хора с
повишен апетит, склонност към преяждане и трудности при ограничаване на
порциите.
Глюкомананът не се разгражда от храносмилателните
ензими и достига дебелото черво в почти непроменен вид. Там той действа
като пребиотик – субстрат за ферментация от полезните чревни бактерии
като Lactobacillus и Bifidobacterium. Този процес води до образуването
на късоверижни мастни киселини, които поддържат здравето на
колоноцитите, стабилизират чревната бариера и регулират локалния имунен
отговор. Увеличеният обем на чревното съдържимо стимулира физиологичната
перисталтика, като по този начин улеснява редовното изхождане без
агресивна стимулация. Това е особено ценно при хора с лениви черва или
склонност към запек.
Глюкомананът също така свързва
жлъчни соли в червата и възпрепятства тяхната реабсорбция. Това води до
повишен синтез на нови жлъчни киселини в черния дроб и съответно – до
използване на ендогенен холестерол, което редуцира серумните нива на
LDL-холестерол. В допълнение, намалената скорост на абсорбция на
глюкозата допринася за стабилизиране на кръвната захар и повишаване на
инсулиновата чувствителност – важни фактори при предразположеност към
инсулинова резистентност, метаболитен синдром или преддиабетни
състояния.
Влез в профила си или се регистрирай, за да не губиш наблюдаваните обяви, търсенията си и следваните потребители – ще ги имаш навсякъде с теб.
Вход/Регистрация