Пруфер. Камера за окончателна ферментация на хляб,
Камерата за окончателна ферментация или така наречения ПРУФЕР, е съоръжение предназначено за окончателното /финално/ втасване на тестените късове преди същинското им изпичане.
Камерата за окончателно ферментиране, се изработва според капацитета на съществуващата или желаната линия. Така също размерите на пруфера, се съобразяват с помещението в което се изгражда линията за производство на хляб и хлебни изделия. Типът на ферментационната камера се избира и уточнява след обсъждане на възможностите и желанията на клиента.
Камерата за окончателна ферментация е снабдена с парооросители и подгрев, за постигане на оптимална влага и температура за ферментация на тестените късове.
Управлението на процесите е лесно и удобно, посредством визуализиращ TOUCHSCREEN панел, чрез който се управляват и следят работата на пруфера и присъединения към него ЗАРЕЖДАЧ. Автоматично се следят и регулират влагата, температурата и времето за престой.
Изработване и на всякакви резервни части за пруфери.