Бъчварството или още т.нар. кацарство е занаят за изработване на дървени съдове (каци, бъчви,
бурета) от дъски, притегнати с обръчи. ”. Една от най-първите фамилии започнала този вид производство е Кацарската, откъдето произлиза и нейното име. Потомствения майстор Васил Кацарски, наследил традициите и уменията на своите пра-прадеди, майстори в този занаят, е един от тези, които продължават родово създаденото производство от преди 150 години. ЕТ “Кацарски-Васил Кацарски” е създадена през 1990 г. с основна дейност производство, на всякакви видове бъчви и бъчварски изделия. . Бъчви се правят от висококачествени естествено изсушени материали с период на сушене 36 месеца.Основно се произвеждат 225л.бъчви френски тип Барик.Бурета всякакви размери от 10л.до 1000л.за по големи размери с предварителна заявка.Столове и маси във формата на буре.Вани-кръгли и елипсовидни.Саксий(кашпи)за цветя.Каци за зеле и турший.Качета за месо и сланина.За повече информация моля посетете ни на адрес:www.vkacarski.com