В Bazar.BG от 09 юли 2013г.
Последно активен днес в 17:25 ч.
Пържени яйца – нещото, което правим, когато искаме бърза храна или наличността в хладилника не е съвсем богата.Няма лошо в това, яйцата оказва се са по-полезни, отколкото много хора предполагат.Предлагам ти един интересен вариант за приготвяне.Той е доста по-здравословен от стандартно пържене, а и с впечатляващ резултат, с който определено ще блеснеш пред неочаквани гости или в семейството. Необходима ти е само силиконовата форма с вид на зайче, яйца и фантазия.Как става приготвянето?
За начало да уточним, че формата издържа от -30 до + 230 градуса.За да е лесно, предварително отдели жълтъците от белтъците, сложи ги в чашки или малки съдове, с които лесно да ги изсипеш на правилното място. Намажи с помощта на четка с масло тиган с незалепващо покритие, сложи формата и загрей на котлона за около 30 секунди. Сложи жълтъците в дупките за очи. След това изсипи белтъците в останалата част на формата. Дръж на среден огън около 30 секунди; след това сипи 2 супени лъжици вода и захлупи с капак. За около 2 минути яйцата ще са готови!Остава да го плъзнеш в чинията и да впрегнеш фантазията в доукрасяването.Според сезона и наличните продукти, можеш да направиш от листни зеленчуци - краставица и подобни зелении, трева под зайчето.От домати и моркови стават малки цветя.Може би ти имаш още по-добри идеи?Направи и покажи;)
Размер – 10 х 7.8 см