Спиртомер / захаромер с колба и термометър С ТАБЛИЦА
Спиртомер или захаромер с термометър с колба и таблица. ( виж снимките
Използва се за измерване алкохолното съдържание на спиртни напитки и захарност по Brix
Уредите измерват в следните диапазони:
спиртомер - от 10 до 70 обемни% алкохол;
захаромер- от 0 до 35(Brix)
С уреда се работи внимателно в следната последователност:
- измерването се извършва преди добавянето на каквито и да са оцветители или захарни разтвори;
- спиртомерът и колбата се измиват с вода и се подсушават
- измерването става в стъклената колба заедно с едната част на предпазната пластстмасова кутийка(тубус), която е с перфорирано дъно(виж снимките) за да пропусне течността,но да предпази от пряко съприикосновение измервателния уред с колбата....( в стъкленатаколба се поставяя измервателниия уред заедно с разделената на две предпазна пластмасова кутийка;
- отчита се показанието на спиртомера. Температурата се отчита по скалата на вградения термометър.
Температурна корекция на показанието.
Тъй като спиртомерът е калибриран при температура 20°С, в случай че измерваната течност е с температура различна от 20°С, се налага да се извърши температурна корекция на показанието на спиртомера. Корекцията е означена до показанието на термометъра(виж снимките.
Комплектът включва;
-колба с височина22см.със стойка.
- спиртомер или захаромер по Ваш избор, с вграден термомртър с дължина 20 см.
- пластмасова предпазна кутийка(тубус) за спиртомера/захаромера за транспорт и съхранение .Когато е разделена на две, по преди измерването,едната от частите на тази пласмасова кутия се поставя на дъното на колбата за да предпази спиртомера от съприкосновение с дъното на колбата.
Поставя се спиртомера и после се сипва измерваната течност.
След отчитане на показанието, отчетената стойност се коригира в зависимост от измерената температура
Възможна доставка с Еконт.
Преглед преди плащане.
За информция и поръчки:
0895 585 580