НИТРИТНА СОЛ ЗА КОЛБАСИ . АВСТРИЯ 0.5-0.6%. ОБВИВКИ ЗА КОЛБАСИ.
МОЖЕМ ДА РАБОТИМ САМО С ЕКОНТ
1. Нитритна
сол - Австрия. Виж! -
www.kolbasivanko.blogspot.com
За месни консерви, колбаси и всякайви сушени деликатеси
.Цена 3.60 лв.за 1кг. Разфасовка
в пликове по 2 кг.ДЕЙСТВА КАТО
- консервант
действа анти-микробно против микроорганизмите на ботулизъма, салмонелата, стафилококите
и др., потиска действието на токсикогенните пласени. Точно това й
действие е особено полезно при приготвянето на домашни сурово сушени колбаси. Без
да навлизам в подробности, но при домашни условия колбасните изделия
често висят на терасата и т.н., т.е. в изобщо рискова среда.· Увеличава
срока на годност на готовото изделие.· Подобрява
цвета на месните изделия – придава хубав розово-червен цвят, като без нея месните
изделия просто стават сивкави.· Действа
като антиоксидант – забавя процеса на окисляване на мазнините в месото, не
позволява да придобият леко горчив вкус и се осоляват по-добре.
ЕСТЕСТВЕНИ
ОБВИВКИ
1. Свински черва 20 м. - 9 лв.
2. Телешки черва 30 м. – 25 лв.
3. Телешки чоз 9 м. - 20 лв
КОЛАГЕНОВИ
ОБВИВКИ
1. Ф. 45 - 30
ЛВ.
2. Ф. 55 - 36 ЛВ.
3. ФОЛИО 40 СМ ШИР. 1 М. – 7 . 20 ЛВ.
4. ТОРБИ ЗА БАБЕК 900 ГР. - 2.50 ЛВ.
МРЕЖИ
ДО Ф
100 1 М - 1-50ЛВ.
ДО Ф
220 1 М – 2.50 ЛВ.
КАНАП . 2.80 ЛВ.
Естествени
закваски за месо. .Цена 3.60
лв. за 10 кг месо.
7. Итлиански подправки за месо *кайма
за 10 кг. - 130 гр без сол - 3.60 лв.
-съдържат 3
вида пипер, антиоксидант/витамин С /, билки идруги
подправки, които създават неповторимия аромат на италианския колбас. /Италиански
сладък риган, червен босилек, розмарин, чубрица и други билки/-за колбаси
-за сушени
меса1..
- ЧЕРЕН ПИПЕР - 100 ГР. 2.80 ЛВ.
-КИМИОН - 100 ГР. 2.90 ЛВ.
- БЯЛ ПИПЕР - 100 ГР. 3.80 ЛВ.
ПРЯСНО СМЛЕНИ.
Австрийската нитритна сол се прави от изключително чиста вакуумно изпарена сол от планините на Залцкамергут-Бад Ишл и Халщат(райони, които са в списъка с обекти на световното културно и природно наследство на Юнеско). Тя е произведена в благоприятна и устойчива околна среда по естесвен начин. Производството e напълно автоматизирано и е едно от най-модерните н Европа.