НИТРИТНА СОЛ ЗА КОЛБАСИ . АВСТРИЯ 0.5-0.6%. ОБВИВКИ ЗА КОЛБАСИ.
МОЖЕМ ДА РАБОТИМ САМО С ЕКОНТ
1.
Нитритна
сол - Австрия. Виж! -
www.kolbasivanko.blogspot.com
За месни консерви, колбаси и всякайви сушени деликатеси
.Цена 3.60 лв.за 1кг. Разфасовка
в пликове по 2 кг.ДЕЙСТВА КАТО
- консервант
действа анти-микробно против микроорганизмите на ботулизъма, салмонелата, стафилококите
и др., потиска действието на токсикогенните пласени. Точно това й
действие е особено полезно при приготвянето на домашни сурово сушени колбаси. Без
да навлизам в подробности, но при домашни условия колбасните изделия
често висят на терасата и т.н., т.е. в изобщо рискова среда.· Увеличава
срока на годност на готовото изделие.· Подобрява
цвета на месните изделия – придава хубав розово-червен цвят, като без нея месните
изделия просто стават сивкави.· Действа
като антиоксидант – забавя процеса на окисляване на мазнините в месото, не
позволява да придобият леко горчив вкус и се осоляват по-добре.
2. Финно обработени калибровани Телешки
черва -Austria Wien
36-38 мм -
10 м. 7.99 лв.
Вакуумирани опаковки по 30м.
3 Свински черва, калибровани за луканки -
20 м.- 8,50 ЛВ. -Austria Wien
4. Колагенови обвивки ф 55-
Рролки по 30 м - 36 лв.
5. Колагенови обвивки ф 45-
Ролки по 30 м - 30 лв
6. КОЛАГЕНОВИ ОБВИВКИ ДО Ф 95 - 2.50 ЛВ 1 М.
Мрежа до ф 120 - 1 м. - 1,50 лв
Мрежа до ф 280 - 2,60 лв„
6. КОЛАГЕНОВИ ТОРБИ ЗА БАБЕК 2.50 ЛВ
събират 1 кг. месо.
Естествени
закваски за месо. .Цена 3.60
лв. за 10 кг месо.
7. Итлиански подправки за месо *кайма
за 10 кг. - 130 гр без сол - 3.60 лв.
-съдържат 3
вида пипер, антиоксидант/витамин С /, билки идруги
подправки, които създават неповторимия аромат на италианския колбас. /Италиански
сладък риган, червен босилек, розмарин, чубрица и други билки/-за колбаси
-за сушени
меса1..
- ЧЕРЕН ПИПЕР - 100 ГР. 2.80 ЛВ.
-КИМИОН - 100 ГР. 2.90 ЛВ.
- БЯЛ ПИПЕР - 100 ГР. 3.80 ЛВ.
ПРЯСНО СМЛЕНИ.
8. Колбасарски канап - 2.80 лв. 1 кълбо.
Австрийската нитритна сол се прави от изключително чиста вакуумно изпарена сол от планините на Залцкамергут-Бад Ишл и Халщат(райони, които са в списъка с обекти на световното културно и природно наследство на Юнеско). Тя е произведена в благоприятна и устойчива околна среда по естесвен начин. Производството e напълно автоматизирано и е едно от най-модерните н Европа.