Нитритна сол 0,5%-0,6%
Нитритна сол за месни консерви, колбаси и сушени деликатеси. Предлагаме два варианта: българска на фирма Промар и немска на K+S.
Цена насипно за 1 до 4кг - 3лв/кг българска и 4лв/кг немска
Цена насипно за 5 и повече килограми - 2,50лв/кг българска и 3,30лв/кг немска
Цена за чувал 25кг - 40.00 лв. българска и 50лв немска.
Може лично вземане от склада ни в Аксаково или изпращаме с куриер.
При изпращане с куриер минималното количество за поръчка е 2кг, а при вземане от място няма ограничение.
Адреса на склада ни е:
https://maps.app.goo.gl/RwD8idMHLrfbSawv9
Предимства на нитритната сол:
Като консервант действа антимикробно против микроорганизмите на ботулизъма, салмонелата, стафилококите и др., подтиска действието на токсикогенните пласени. Точно това й действие е особено полезно при приготвянето на домашни сурово сушени колбаси.
Увеличава срока на годност на готовото изделие.
Подобрява цвета на месните изделия – придава хубав розово-червен цвят, като без нея месните изделия просто стават сивкави.
Действа като антиоксидант – забавя процеса на окисляване на мазнините в месото, не позволява да придобият леко горчив вкус и се осоляват по-добре.
Подобрява вкуса и аромата на месния продукт, тъй като предизвиква омекване на мускулните влакна.
Преглеждания: 3 296
☆
☆
☆
☆
☆
Оценка 4.5 от 191 гласа.