Необходимо е само да загреете леко тигана и да поставите върху нагорещената му повърхност предварително овкусени месо или риба. Незалепващото и незагарящо дъно ще Ви позволи да приготвите всичко това без никаква мазнина. Месото и рибата сами пускат сокове и мазнина, които ще се стекат на дъното на тигана. Специално за това е изработено оребрено дъно.
Дъното:
Ребрата предотвратяват контакта на храната с мазнината и водата, които се отделят в процеса на готвене. Месото и рибата в този случай запазват своите сокове, които при обикновените тигани обикновено се стичат на дъното и прегарят. Така те губят голяма част от своите ценни хранителни съставки и вкуса си. За да премахнете натрупаната мазнина, която се е отделила в процеса на готвене, от двете страни на тигана има специални улеи, за да я отлеете по-лесно.
Капакът:
Тиганът няма да позволи на месото или рибата да се разварят, а ще използва естествената марината на продуктите. Храната може да се приготви „на пара”, като, специално за това, капакът е снабден с парен клапан.
Можете да допълвате вода (с цел задушаване) или някакъв подходящ сос към съответното ястие, без да отваряте капака, а само да наливате внимателно в улеите, разположени от двете страни на тигана. Съдът без проблем издържа на температура до 260° C. Специалната дръжка не се нагрява, не се плъзга в ръката и може да издържа на високи температури.
ВНИМАНИЕ! Тиганът няма феромагнитна вложка и не е подходящ за индукционни котлони.