В Bazar.BG от 09 юли 2013г.
Последно активен вчера в 14:47 ч.
Какво може да направиш с елементарни продукти, така че хем да е евтино, хем да е бързо, а и да шашнеш гостите? Виждаш снимката, нали? Необходими са ти две яйца, малко колбас
и зеления, и ,разбира се, силиконовата форма за яйца - череп. Усещам недоумението ти! Как ще пържиш с този силикон? Няма ли да се стопи и залепи? Не се притеснявай! Формата издържа на температура от -30 до +230 градуса по Целзий. Как се прави черепът с кости? Първо предварително раздели жълтъците от
белтъците на две яйца, остави жълтъците всеки в отделен съд, за да ти е лесно; двата белтъка може да са заедно. Намажи с четка с масло тиган с не залепващо покритие, сложи формата и загрей на котлона за около 30 секунди. Сложи жълтъците всеки в дупката, предвидена за очи. След това изсипи белтъците в
останалата част на формата. Дръж на среден огън около 30 секунди. След това сипи 2 супени лъжици вода и захлупи с капак. За около 2 минути яйцата ще са готови. Плъзни черепа в чиния. Не забравяй да гарнираш в долната част с кръстосани ленти колбас, така че да приличат на кости. Добави стръкче магданоз за декор. За вегетарианци можеш да заместиш колбаса с дълги резени моркови. Дори ще е добре да са жарнати на скара. Ястието е чудесно за гости, мъжко и детско парти! Разбира се - и за празници, като Хелоуин .Размер- 13 см