Петър Величков - Какво хапнаха и пийнаха великите българи
Кои са любимите гозби и питиета на Фердинанд І, цар Борис ІІІ, Петко Р.
Славейков, Любен Каравелов? Кои са предпочитаните специалитети на Иван
Вазов, Елин Пелин, Йордан Йовков, Елисавета Багряна, Яна Язова? Къде и
какво хапват за последно Стефан Стамболов и Яне Сандански? Как
някогашните ресторантьори рекламират и привличат клиенти? Каква е
тайната на прочутия тюрлю гювеч?
Това са само част от примамките в книгата! Авторът е ползвал
свидетелства на очевидци, пръснати в мемоари, разгръщал е стари
вестници, потърсил е запазени снимки и менюта. Разказът му възкресява
по-подробно „кулинарното“ начало на ХХ век. В това отминало време
определено е имало хора, които са знаели как да направят живота си
по-приятен. Приложени са автентични рецепти, а повечето от снимките се
публикуват за пръв път.
Част от страници са отделени от книжното тяло. Иначе като нова.