Всички с носталгия си спомняме дебелите книги с
рецепти, по които майките и бабите ни с любов
приготвяха ястия за делници и празници.
Дори и сега, тези книги имат своята стойност. Идеята да направим съвременна голяма кулинарна
книга с рецепти за всеки ден се роди поради една основна причина - изобилието от нови продукти на
пазара, които вече станаха част от ежедневието ни, и навлизането на чужди кухни в менюто на
българина. За да създадеш такава книга обаче, трябва да имаш и натрупан опит.
Събирани години наред от всички краища на България и света и изпробвани в кухнята на "Бон
Апети" - това са 1500-те рецепти, които ви предлагаме в тази книга.
Сред тях ще срещнете познати и непознати български традиционни ястия, на някои от които дори
имената ще ви се сторят странни - мурузник, чуфки, гюзлеме и т.н. Запазили сме оригиналните им
названия, такива каквито сме ги чули от хората от различните региони на страната ни. В пъстрата
палитра от вкусни предложения ще срещнете класическите европейски рецепти, но ще усетите и
пикантни нотки - те идват от богатите на подправки арабски и азиатски ястия. А ако случайно ви
залюти малко повече, отколкото можете да понесете, това вероятно е приятелският поздрав на някой
колоритен мексикански готвач, донесъл в кухнята на "Бон Апети" лютиво чушле "Чили" за цвят.
Страница след страница, рецепта след рецепта - ние ще бъдем вашият кулинарен гид из континенти,
държави и региони...