Доставка с Еконт

БГ Джаз - Панайот Славчев ‎– Диалози - ВТА 12247 → Обява 30630674

БГ Джаз - Панайот Славчев ‎– Диалози - ВТА 12247
гр. София Наблюдавай

Публикувана/обновена на 17 април в 09:05 ч.

Състояние
Ново
Доставка
Лично предаване; Купувача
БГ Джаз - Панайот Славчев ‎– Диалози - 1985
Балкантон - ВТА 12247
Jazz, Pop, Classical, Big Band

при интерес пишете на лични
отговарям бързо

A
1 Диалози (за пиано и симфоничен оркестър по теми на Тончо Русев)
2 Ступелиада (Сюита за пиано и симфоничен оркестър по теми на Петер Стоупел)

B
1 Вариации За Пиано И Симфоничен Оркестър ''Хубава Си Моя Горо''
2 Топка На Асфалта
3 Вариации Върху XXIV Каприз На Паганини
4 Сюита ''50''

Панайот Славчев е български композитор, аранжор, пианист и физико-химик.
Един от даровитите аранжори в българската забавна музика през 70-те и 80-те години, свързал името си с Представителния оркестър към Централния студентски дом на културата в София „Метроном“ – негов създател и постоянен диригент от 1965 до 1981 г. (до края на 80-те оркестър „Метроном“ се събира инцидентно).

Особено важна стойност за развитието на българската поп и рок музика има създаденият от него Младежки конкурс за забавна песен, чийто музикален ръководител е през цялото му съществуване – от 1970 до 1989 г. – единственият конкурс, създал възможност за творчество и изява на млади рок групи и композитори по онова време.
Автор на клавирни пиеси („Старите нови мелодии“, „Прела баба“), детски песни и мюзикъли „Мастилницата“, „Дядомразиада“, „Трак“. В сътрудничество с Тончо Русев създава детски песни и мюзикъли („Площадчето на чудесата“, „101 далматинци“, „Не пресичай на червено“), музика за филми и театрални спектакли.

Активната дейност на Панайот Славчев, свързана със забавната музика започва през 60-те, когато правят първите си стъпки много от известните български певци – Михаил Белчев, Мария Нейкова, Бисер Киров, актьорите Тодор Колев и Владимир Смирнов. В продължение на 25 години той създава повече от 750 аранжимента, много от които са допринесли за успешното представяне на песни и изпълнители на различни международни конкурси.

Панайот Славчев е автор на оркестрови пиеси за биг бенд и оригинални преработки на класически музикални творби („24-ти каприз на Николо Паганини“ и „Спомен за Скот Джоплин“, записани с Минчо Минчев). В Диалози за пиано и симфоничен оркестър върху теми от Тончо Русев и Симфонична поема „Ступелиада“ (по песни от Петър Ступел), съчетава мелодиката на българската забавна песен с изразните средства на виенската класика и романтизма. Автор е и на няколко сюити за пиано и оркестър („Спомен за Бийтълс“ и „Хубава си моя горо“), сюити за биг бенд, симфоничен оркестър и солисти („Мелодии на годините“, „Сюита 50“ и „Фантазия за пиано и симфоничен оркестър“). Много от изброените творби са отличавани с годишната награда на СБК.

още обяви в профила Грамофонче
//www.youtube.com/embed/FVPTo9ylgBo
Преглеждания: 1 223
Оценка 4.6 от 265 гласа.
Още обяви в Bazar.BG
Цена
Цена:
Договаряне
156 рейтинг
Грамофонче - колекция грамофонни плочи
В Bazar.BG от 26 март 2020г.
Последно активен вчера в 16:25 ч.
840 обяви на потребителя
Съобщи за нередност!