Цейлонска канела на пръчици 1 кг
Цейлонска канела на пръчици 100 г (по 5 см)
Цейлонската канела
(Cinnamomum Ceylonian) е най-качественият вид канела, който се добива
единствено в Шри Ланка. Името й идва от предишното име на островната
държава – Цейлон. От древни времена тя се използва като подправка за
сладки и солени ястия, а също и заради лечебните си свойства.
- Редукция на нивата на захар в кръвта и лечение на Диабет Тип2
- Намаляване на холестерола
- Отказване от тютюнопушене
- Подобряване на храносмилането
- Лечение на настинка
- Намаляване на болките при артрит
- Подобряване на паметта
При бременност и кърмене се препоръчва приемът на канела да не надвишава обичайния ѝ прием като подправка към храната.
Като
кулинарна подправка канелата е популярна и ценена по цял свят от
библейски времена и се използва както в солени, така и в сладки ястия.
Тя е задължителна подправка за много сладкиши като щрудели, баклави,
пайове, шоколади, ликьори, бонбони и др. В азиатската и китайската кухня
тя е традиционна съставка на популярната комбинирана подправка масала,
която се използва за мариноване на пилешко месо, риба и зеленчуци. В
индийската кухня с канела се ароматизират ястия с ориз и зеленчуци,
барбекю сосове, супи и др.