🔝Уред за домашно приготвяне на пробиотично и кисело мляко - Volcano Probiotic Yogurt
Уред за домашно приготвяне на пробиотично и кисело мляко - Volcano Probiotic Yogurt
код: 20130
Марка: Volcano
Лесен и безопасен за употреба, този уред служи за приготвяне на домашно кисело и пробиотично мляко.
Хилядолетната традиция е свързана с изключителните ползи от приема на този продукт, главно свързани с наличието на полезни пробиотични култури, които оказват благотворно влияние върху стомашно-чревния тракт и общия имунитет. Редица проучвания доказват връзката между употребата на качествено кисело мляко и забавяне процесите на стареене и удължаване на живота при хората. Днес ползите са му още по-големи, предвид масовата употреба на антибиотици, които унищожават полезната микрофлора в човешкия организъм.
Макар да е малко известно, има разлика между обикновеното и пробиотичнато кисело мляко. Докато и двата вида съдържат т. нар стартерни култури (предизвикващи начало на закваската), то при пробиотичното мляко се съдържат и други полезни щамове, които остават активни до края на срока на годност на пробиотичното мляко, като по този начин значително повишават неговата биологична сила и активност.
1.ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРОДУКТА
Напълно автоматичен контрол на температурата.
Тройна термостатна система.
Двойна система за затваряне, която предпазва от проникването на бактерии и вируси.
Изключително лесен и безопасен за употреба
Минимален разход на електроенергия – 15 W/h
Здрава и лесна за почистване купа от неръждаема стомана с капацитет от 1л., достатъчен за цялото семейство.
Прозрачен капак за пълен контрол над работния процес.
Отделен капак за купата, с който лесно може да съхранявате продукта в хладилник
Компактни размери 18х18х15 см.
Без съдържание на ВРА (Бисфенол А).
2.ПРИГОТВЯНЕ НА КИСЕЛО или ПРОБИОТИЧНО МЛЯКО
1. Подготовка на уреда:
Внимателно измийте купата от неръждаема стомана и капака към нея с топла вода и се убедете, че няма замърсявания, които може да компрометират процеса на заквасване.
Внимавайте да не намокрите корпуса на уреда!
2. Избор на суровини и закваски
За приготвяне на кисело или пробиотично мляко може да използвате различни суровини, като е важно да сте убедени в тяхното качество (може да се закваси домашно, фермерско, а също така висококачествено пастьоризирано прясно мляко от магазина, както и соево мляко)
3.Приготвяне на кисело или пробиотично мляко
Сварете 1л мляко (над 90° )
Охладете млякото до 40-45° (ако нямате термометър, можете с пръст да тествате, трябва да е горещо, но търпима температура за пръста)
Отлейте около 50-100 мл от прясното мляко в малък съд и добавете избраната закваска.
Разбъркайте добре до пълно разтваряне и смесете със свареното и охладено вече до 40-45° мляко.
Изсипете съдържанието в купата на уреда и затворете добре с малкия капак, след което поставете купата с млякото в уреда и затворете и с големия капак.
Включете уреда в захранването и той започва веднага да работи.
Времето за заквасване обикновено е между 7 и 12 часа.
4.Изключете уреда от контакта, след като мине времето на заквасване.
Извадете купата с вече готовото мляко и поставете в хладилник (заедно с малкия капак, без да разбърквате).
3.СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ:
Преди да използвате уреда проверете дали работното напрежение на уреда съответства на мрежовото напрежение.
Не използвайте уреда в близост до запалими предмети.
Не пипайте щепсела с мокри ръце поради опасност от токов удар.
Тялото на уреда не трябва да се мокри и почиства с вода.
Не използвайте уреда на нестабилни, мокри или други повърхности, които са в близост до източници на топлина, тъй като това би го повредило.
Съхранявайте уреда на недостъпно за деца място.
5. ПОЧИСТВАНЕ И ПОДДРЪЖКА
Не почиствайте уреда с разредители, агресивни почистващи препарати и абразиви.
Не мокрете корпуса на уреда. Използвайте мека навлажнена кърпа.
Не мийте в съдомиялна купата и капаците на уреда.
КОМПЛЕКТАЦИЯ
Капак – 1 бр.
Купа от неръждаема стомана – 1 бр.
Капак на купа от неръждаема стомана – 1 бр.
Корпус на уред за кисело мляко – 1 бр.
Захранващ кабел – 1 бр.
Преглеждания: 1 060
☆
☆
☆
☆
☆
Оценка 0 от 0 глас.