Доставка с Еконт

Ваня Костова – Песни от концерт / Live Show – ВТА 12171 → Обява 32979985

Ваня Костова – Песни от концерт / Live Show – ВТА 12171
гр. София Наблюдавай

Публикувана/обновена на 27 април в 15:16 ч.

Състояние
Използвано
Доставка
Лично предаване; Купувача
Ваня Костова ‎– Песни от концерт / Live Show - 1987г.
Балкантон ‎– ВТА 12171
Pop, World

при интерес пишете на лични
отговарям бързо

А
1. Искам да ти кажа - С. Диомов, М. Белчев
2. Да живеят цветята - френска нар. песен
3. Малайка - танзанийска нар. песен
4. Неаполитанска песен
5. Свежият вятър - П. Айдонитски
6. Моят момък - Б. Андерсън, Р. Бърнс
-
B
1. Да живеем заедно - М. Теодоракис
2. Къде отиват цветята - П. Сигър
3. Долу край мързеливата река - Д. Фогърти
4. Ние ще победим - негърска песен
5. Среща в мир - песен от Лаос
6. О, маляо - португалска нар. песен
7. Бела съм, бела, юначе - българска нар. песен
8. Аз и моето момиче - С. Диомов, В. Вълчев
-
Аранжименти: С. Диомов, С. Маринов (А4, А5, В1, В2, В5)
-
Песни от концерти; съпровожда формация "Магистрали",
диригент Христо Златинов
-
-
Ваня Костова е българска поп певица.
През пролетта на 1986 г. Ваня Костова записва последната си песен с „Тоника СВ“ – „Очакване за пролет“ – м. Стефан Диомов, т. Богомил Гудев. През юли 1986 г., след вътрешни разногласия, Ваня Костова и Стефан Диомов напускат „Тоника СВ“ и Ансамбъла на Строителни войски и постъпват в ансамбъл „Магистрали“ към Войските на Министерството на транспорта.

Ваня Костова започва самостоятелната си кариера с песни като „Черен кон, не умирай върху белия сняг“, „Лятото“ – дует с композитора Стефан Димитров, „Искам да ти кажа“, „Звезда“ – с нов аранжимент и др.

През 1987 г. издава първия си самостоятелен албум „Песни от концерт“, който е директен запис от неин концерт в НДК. На Пролетния радиоконкурс на БНР „Пролет '87“ участва с песента „Искам да ти кажа“ – м. Стефан Диомов, т. Михаил Белчев. На „Мелодия на годината '87“ участва със същата песен.

На „Бургас и морето“ през лятото на 1988 г. изнася самостоятелен рецитал. Същото лято прави серия концерти във варненския Делфинариум. Акомпанираща група на Ваня Костова е „Магистрали“, която носи името на Ансамбъла на транспортни войски. В тази група от музиканти ярко се откроява името на пианиста Стефан Маринов. Десет години по-късно той става известен с песните, които композира за Тони Димитрова като „Ах, морето“, „Веднъж се живее“, „Старецът и морето“ и доста други. В групата е и Евгени Демерджиев, който впоследствие работи като солист в операта в Претория. Друг музикант в групата е Христо Златинов, който става продуцент на втория албум на Ваня Костова. През 1988 г. група „Магистрали“ се преименува на група „Дилижанс“ и е постоянно съпровождаща група на всички участия на Ваня Костова. През този период певицата записва песните „Когато си от мен далече“ и „Палаво момиче, палаво момче“ и двете по музика на Стефан Диомов.

В края на 1991 г. издава втория си албум „Рождество“. Песните в него са най-силните балади в българската поп музика за всички времена като: „Рождество“ – музика Пламен Ставрев, текст Пейо Пантелеев, „Нека бъда твоята есен“ и „Закъснялата любов“ и двете по музика на Тончо Русев и стихове на Станка Пенчева, „Вишна“ – музика Тончо Русев, стихове Блага Димитрова, „Дом от мечти“ – музика Стефан Диомов, текст Петър Чухлев и „Любовта, която ни спаси“ – музика Мария Ганева, текст Петър Анастасов.

Българската телевизия заснема музикален филм за Ваня Костова, озаглавен „Дом от мечти“. На „Мелодия на годината '92“ Ваня се представя с баладата „Рождество“.


още обяви в профила Грамофонче

//www.youtube.com/embed/zZC5QTSHBIk
Преглеждания: 941
Още обяви в Bazar.BG
Популярни търсения: концерт лот емайлирани
Цена
Цена:
40 лв
155 рейтинг
Грамофонче - колекция грамофонни плочи
В Bazar.BG от 26 март 2020г.
Последно активен днес в 21:44 ч.
842 обяви на потребителя
Съобщи за нередност!