Винени дрожди 100 гр
За 100 л гроздова каша или мъст е препоръчителна доза 20 гр дрожди.
В чист съд пригответе 200 мл вода с температура около 35-37оС, т.е.
съотношението дрожди/вода да е 1:10.Прибавете 20 гр дрожди и оставете
полученият разтвор в покой около 20 минути, след което отново го
разбърквате.Към така полученият разтвор прибавете равно количество мъст,
в случая 200 мл и отново изчакайте 10 минути.Прибавете полученият
разтвор към гроздовата каша или мъст, подлежащи на ферментация.Желателно
е разликата в температурата между разтвора и гроздовата каша да не бъде
повече от 10оС с цел избягвяне на термичният стрес.Общото време за
подготовка не трябва да бъде повече от 45 минути.В случай, че гроздовата
каша или мъст се сулфитира, препоръчва се влагането на дрождите да
стане 2-3 часа след сулфитирането.
Преглеждания: 430
☆
☆
☆
☆
☆
Оценка 0 от 0 глас.