Доставка с Еконт
269

Оранжерии

ИТН: Изначално не разбрахме какви са дълбоките мотиви за сливането на службите. Решението на ГЕРБ и ДПС е разумно
ИТН: Изначално не разбрахме какви са дълбоките мотиви за сливането на службите. Решението на ГЕРБ и ДПС е разумно
преди 43 минути
България изгони шпионин на Руската православна църква
България изгони шпионин на Руската православна църква
преди 27 минути
« Предишна 1 2 3 4
Текуща категория: Обяви за Оранжерии
Оценете обявите за “Оранжерии”
Оценка 4.5 от 218 гласа.

Всеки градинар знае колко усилия и любов се изискват, за да създаде райско кътче в своя двор. Но как можем да се радваме на растенията си през цялата година, дори и когато климатичните условия не са подходящи? Отговорът е лесен – с използването на oранжерии.

Въведение в света на оранжериите

Оранжерията е конструкция, която позволява отглеждането на растения в контролирани условия през цялата година. Представлява стъклен, пластмасов или друг вид покрив над земеделска площ, която предпазва растенията от неблагоприятни климатични условия. 

Когато говорим за оранжерии, независимо дали става въпрос за малки домашни конструкции, или такива за големи промишлени цели, са важни оптималните условия за растеж. Това означава поддържане на определена температура, влажност, осветеност и, разбира се, защита от студ, вятър или прекомерна слънчева светлина.

Как да изберем правилната оранжерия за нашата градина?

При избора е важно да се вземат предвид няколко основни критерия:

  • размер – каква е площта, с която разполагате? Големите оранжерии са подходящи за различни видове насаждения, докато малките са перфектни за начинаещи градинари, които отглеждат малко растения;
  • материал – покритието може да е от поликарбон, стъкло или армиран полиетиелен, а конструкцията е метална. Всеки материал има своите предимства и недостатъци;
  • климатични условия – вашата географска локация е от съществено значение. Някои варианти са подходящи за студен климат, други за по-топъл;
  • бюджет – каква е цената, която сте готови да платите? Имайте предвид, че инвестицията в добра оранжерия може да ви спести много пари в дългосрочен план.

Оранжериите са мост между природата и човека, между дивата природа и уютния дом. Те позволяват на растенията да разцъфтяват и да радват сърцата ни през цялата година. Не губете време – изберете някоя от оранжериите, които предлагаме в нашия онлайн магазин и направете следващата стъпка към създаването на вашия градински рай.